Igjen er barn blitt smittet av den svært alvorlige bakterien som i verste tilfelle kan føre til døden-

 

– E.coli er en bakterie som vi har i oss og som finnes overalt. Den er ikke farlig i seg selv, men én spesiell type E.coli, som vi ikke har i oss, kan ha skumle egenskaper, forteller Karin Rønning, overlege ved Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet, kommunehelsetjenesten og Mattilsynet saumfarer nå kjøleskap og frysere hos de tre berørte familiene på Østlandet for å finne smittekilden.

Barna kommer fra Oslo, Akershus og Østfold, og er innlagt på sykehus med en alvorlig nyresykdom som skyldes E.coli-bakterien.

– Vi forsøker å sikre matrester fra kjøleskap og frysebokser, samt intervjue familiene for å finne ut hva barna har spist. Problemet er at folk glemmer fort. Matrester blir gjerne kastet, så vi er alltid tidlig ute med å ta prøver og kartlegge innkjøp og inntak-

Det er snakk om en type E.coli kalt EHEC, som kan gi nyresykdommen HUS (hemolytisk-uremisk syndrom). De tre smittede barna har alle fått påvist HUS, og E.coli er den vanligste årsaken til sykdommen.

Det etableres en infeksjon i kroppen, og bakteriene produserer giftstoffer som ødelegger organer, deriblant nyrene.

I tillegg til vask av hender før man spiser, bør man også vaske seg godt ved dobesøk, sier Rønning.

Å steke maten godt før den serveres og ikke blande redskaper som har vært i kontakt med rått kjøtt med ferdig mat, er veldig viktig.

For noen få år siden ble flere titalls barn alvorlig syke av samme E.colli bakterie, og et barn døde. Kilden viste seg å være Gilde- som fikk mange millioner kroner i bot for dårlige rutiner-

Sykdommen starter vanligvis med en magetarminfeksjon med blodig diaré, og symptomene kommer som oftest 3-4 dager etter at barna har fått i seg de giftproduserende bakteriene.

Rønning ber foreldre om å være på vakt.

– Blodig diaré er alarmsignalet, og barn som får dette bør umiddelbart til legevakt, sier hun.

Fårvi igjen offer for slendrian i rutiner for renhold og internkontroller i næringsmiddelindustrien, eller er dette » bare » et tilfelig tilfelle?

Uansett holder det ikke mål! Vi kan ikke risikere våre barns liv pga at bedrifter har skåret til beinet økonomisk,  mht kontroll og sikkerhet for å tjene mere penger-

Her må det drastiske tiltak til, for å unngå smitte av en dødelig bakterie i maten vår- og det NÅ!

Har du mistanke – sjekk hvordan du avdekker E.coli bakterie hos ditt barn:

http://www.klikk.no/foreldre/foreldreogbarn/article444642.ece

Fakt om bakterien:

http://www.forskning.no/artikler/2006/desember/1166003366.13

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10019044

http://www.dagbladet.no/2009/04/01/tema/klikk/foreldre/helse/14241102/

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
O Jul med din glede…

I mange kataloger og reklamer finner du så masse drit at du lett kan tømme lommeboken hver eneste dag helt...

VIDEO- Dødsstraff mer aktuelt nå?

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lKyU6dqrbWE[/youtube] ADVARSEL- STERKE BILDER!!! Hva skal til for å hugge hodet av et annet menneske? I rus er en...

Lukk