Egoene i engelsk fotball blir stadig større. Når spillerne med allerede fete lønninger vil opp og fram, til enda mer penger til enda større klubber, blir det feil i manges øyne. De blir flere og grådigere for hver sesong som går.

Paul Pogba i Manchester United var utvilsomt en meget god fotballspiller, men det begynner å bli veldig lenge siden. Han gikk engang fra Manchester United og til Serie A og Juventus, gratis. Der skinte han voldsomt, og ble kjøpt tilbake for nær £90 millioner, men fant fort ut at Manchester United ikke var en stor nok klubb for ham, når Zinedine Zidane frister med spansk fotball i Real Madrid. Egoene i engelsk fotball …

Lest? Var det så smart med VAR?

Paul Pogba

Paul Pogba har selv uttalt at han ønsker nye utfordringer, fair nok, men er nå mer skadet enn tilgjengelig for Solskjærs tropp. Forsvinner sannsynligvis til sommeren og det er vel kanskje like greit.

Christian Eriksen i Tottenham har også vært en skygge av seg selv i London-klubben denne sesongen. han gamblet på å få gå i sommer, men klubbene Real Madrid, Barcelona eller Manchester United ble aldri enige om en overgangssum med Eriksen og Spurs.

Dansken har valgt å ikke forsøke å gjøre verken en god innsats eller god figur, men om han blir tilbud en gullkantet kontrakt av spanjolene nå – er helt i det blå. Fortjener han å spille for en storklubb med en slik oppførsel?

Alexis Sanchez

Alexis Sanchez var en stund i Manchester United under både Mourinho og senere Solskjær uten å vise seg fram nok til en plass i startoppstilling til noen av disse.

Etter byttehandelen med Henrikh Mkhitarjan, som gikk motsatt vei, altså til Arsenal, gjorde chileneren en god avtale med Manchester United, som gav spilleren en svimlende ukelønn på ca 5 millioner kroner, men altså uten å spille særlig mye fotball. Ikke var det særlig viktig heller, så det du til.

Spilleren selv må ta grådigheten på sin kappe, nå sitter Alexis Sanchez småskadet på benken til Inter, under ledelse av, Antonio Conte. Den tidligere Chelsea-manageren. Også hans lagkamerat i Manchester, Romelu Lukaku hadde en ok lønn under Solskjær, men ønsker seg vekk for å få skikk på karrieren sin.

Motivasjonen

Her er det selvsagt noe galt, når du spiller for en av de største, viktigste og mest omtalte klubbene i verden, så sliter du med “motivasjonen” til å gjøre det som står i kontrakten din, for en jævla stor sum penger, da er det deg selv du må se på i speilet – om du ikke får motivasjon av å spille fotball da, så er det nok pengene som driver deg.

Hvilken ambisjoner har man, bli litt rikere, eller husket for å være en bra ambassadør for klubben?

Det er veldig sjeldent et god nok motiv for å bli en bedre fotballspiller.

Egoene i engelsk fotball ...

Egoene i engelsk fotball …

I Arsenal har det lenge vært problemer, til og med under suksess-manageren, Arsene Wenger var det uro og han fikk høre det av fansen. I tillegg har den nye manageren, Unai Emery fått mye pes, både fra fans og media for ikke å ha kontroll på stjernespillerne sine. Kapteinen, Granit Xhaka ble buet av banen mot Crystal Palace nylig.

Sveitseren svarte med å banne til fansen med å si fuck off, kaste drakta i bakken i det han forlot banen. Nøyaktig slik en spiller eller i hvert fall ikke en kaptein, skal oppføre seg. Selvsagt går det en grense for hva man som spiller skal tåle, men som profesjonell bør man vel tåle å bli buet på – uten å provosere fansen ytterligere?

Kapteinen ble som forventet vraket til den allerede berømte ligacup-kampen mot Liverpool, som endte med uavgjort 5-5, før straffer avgjorde i Liverpools favør. Det er også ventet at Granit Xhaka står over den vanskelige hjemmekampen mot gode Wolves i kommende kamp. Ingen spillere blir viktigere enn klubben, det er merkelig at enkelte spillere ikke skjønner det.

Lest? Solskjærs menn tjener mest!

Ballon d’Or

Selvsagt vil de fleste tjene så mye man kan i den relativt korte karrieren man er aktiv som fotballspiller på høyt nivå. Man vet aldri når det er over og man har kun en tilmålt tid å tjene store summer på. Men det er forskjell på å ønske å tjene så mye som mulig å være en grådig faen, som ikke engang ønsker å spille fotball – eller gjøre så godt man kan med sin karriere.

Vi vet også med stor sikkerhet at spillernes agenter, er en klam hånd i den internasjonale klubbfotballens pengebinge, som verken klubber eller managere har særlig sansen for.

Mesut Özil (31) var en fantastisk midtbanespiller i Werder Bremen, så god at han faktisk var Tysklands beste spillere flere år på rad, ble hentet til Real Madrid og gjorde sakene sin meget godt. Ble så gar verdensmester og har 92 kamper for Tyskland, men ble hentet til London og Arsenal i 2013, når karrieren og formen begynte å dale sakte, men sikkert.

De første sesongene i rød og hvit drakt, var tyskeren god nok til å være blant de spillerne som det ble snakket høyt om. Og som fortjente selveste, Ballon d’Or for sin innsats, men det gjorde tyskeren aldri.

Mesut Özil

Vi kjenner ikke Mesut Özil godt nok til å forstå hva som gikk galt, men vi vet at han fikk et meget godt økonomisk tilbud, bare få måneder før kontrakten hans med Arsenal gikk ut, den ble forlenget i 2018, med tre år. Da var tilbudet dobbel ukelønn, £350.000. Den best betalte spilleren gjennom klubbens historie. Kontrakten varer til 2021, da er tyskeren 33 år gammel.

Spissen, Marko Arnautovic (30) fra Østerrike, ønsket også å melke siste rest av sin middelmådige karriere som West Ham-spiller. Men da en kinesisk klubb kom viftende med sjekkheftet, var plutselig ikke West Ham klubben i ‘hans hjerte’ mer. styreformann i Londonklubben, Karen Brady, kalte spilleren en grådig pest, og var glad for å se spillerene reise til Kina og Shanghai SIPG.

En ukelønn på pene £120.000 var ikke nok for 30-åringen i verdensmetropolen London, som en av de aller best betalte spillerne. Grådigheten og egoismen i den engelske toppfotballen ser altså over hode ingen grenser.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com