Ehsan Fadakar (31), journalist i Aftonbladet, Sveriges største nettavis. I en artikkel i sin avis går han langt i å henge ut Norge og nordmenn som et kalt og elendig samfunn der Behring Breviks terrorangrep aldri ser ut til å ha skjedd. 

Ehsan har iranske aner, og vet nok helt sikkert hvordan fattige forskjellbehandles rundt om i verden. Å sammenligne Norge med land som behandler de fattigste som kveg må enten bero på en misforståelse, eller så har Fadakars rolle som tidligere sportsjournalist slått inn her.

Det er jo som kjent OL, eller OS som de sier hos søta bror. Sverige taper jo hele tiden for norske utøvere i et sett. Ehsan Fadakar har sluttet som sportsjournalist, men hatet til Norge ser ut til å sitte i kroppen.

 Ehsan Fadakar Foto:  Julia Fogelberg

 

Fra hans innlegg står det å lese:

«Ju mer jag läser om Norge ­desto mer blir jag övertygad om att det norska samhällsklimatet är genomruttet. Det är som att Anders Behring Breivik aldrig hänt.

Allt verkar gå ut på att bevara den norska kulturen, vad den nu är värd. Norrmännen har inte ­direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta ­eller innovativa världs­erövrare.

Att bli rik på olja är som att vinna på lotto. Du må leva gott, men du är fan inte bättre än någon annan.»

Innan oljan var landet fattigt. Efter oljan har landet pengar, men inte mycket mer än så. Inget Ikea, ­Ericsson eller Nokia.

Ehsan Fadakar kan like mye om Norge som amerikanske tea partyister kan om Skandinavia.

Anders Giæver VG

– Rett før vintersesongen dras i gang, er det altså en svensk journalist som forsøker å dra det vakre norske flagget gjennom søla, bare fordi Brevik engang var medlem av FRPU og fordi mange av journalistens landsmenn reiser til Norge for å få jobb. En arbeidskraft de aller fleste nordmenn er svært takknemlig for å få.

Svenske journalister er som fulle sjømenn. De er sterke å rike, men har ikke vettet i behold. Eshan Fadakar, grabben, det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hele hodet. Du skjærer mer enn 5 millioner mennesker over samme kam.

– Svenske journalister er nok ikke alene om å misforstå norsk politikk. Jeg stemmer ikke FRP, men vet at partiet ikke må bli sammenlignet med Breviks ideologi og tankesett på noen som helst måte. Mange utenlandske politiske «eksperter» kan ikke forstå det faktum at FRP havnet i partisamarbeid og i regjering med Høyre. De vil ikke forstå det.

I sitt voldsomme angrep på Norge, påstår Fadakar at terroristen Breivik ville drepe daværende statsminister Jens Stoltenberg, det kan godt hende, men det var i førsterekke Gro Harlem Brundtland han ville til livs. Skjønt, når terroristen sprenger Høyblokka med statsministerens kontor i toppetasjen- med en 900 kg tung bombe, kan det vel neppe kalles en høflighetsvisitt.

Eshan Fadakar går allikevel betydelig lengre enn sine utenlandske kolleger når han kalle Norge for landet med bare rikinger, som behandler de fattigste som dyr.

– Vi nordmenn er jo vant med misunnelige og sure svenske journalister i vinterhalvåret. Da ofte helt andre grunner enn politikk. Svenskene hater Petter Northug, Marit Bjørgen og Therese Johaug. Ikke nødvendigvis bare fordi de er norsk, men fordi de konstant slår alle svenske utøvere i skisporet.

Hør du gjøkarna Eshan?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Døden lite omtalt i sosiale medier

Døden lite omtalt i sosiale medier. Vi alle har Ylva-saken friskt i minne. Den unge jenta som måtte gi tapt...

Er jeg pen eller stygg- videoer florerer på YouTube

Er jeg pen eller stygg- videoer florerer på YouTube. Utseende er viktig for de aller fleste, men unge jenter har en...

Lukk