Eierne kjører over José Mourinho! Ifølge kilder rundt klubben, er det nå Ed Woodward, som er viseformann i Manchester United, og løpegutt for eierne, den mediesky Glazer-familien, som styrer butikken på Old Trafford. Det vil gå ut over manageren, før eller siden.

Lest? Mourinho på vei vekk!

José Mourinho har lite han skulle ha sagt. Overgangene han ønsket seg i sommer, blant annet Harry Maguire fra Leicester, ble ikke noe av. Nå skal også salget av Anthony Martial være stoppet av Woodward. I stedet skal 23-åringen være tilbudt en 5-årskontrakt, mot managerens vilje. Sannsynligvis enda en spiker i kista for Mourinho.

Ifølge The Telegraph, som anses som noen av de mer seriøse avisene på balløya, er det ikke lenger snakk om José Mourinho får sparken eller ikke, nå er det kun snakk om når.

Eierne kjører over José Mourinho!
Eierne kjører over José Mourinho!

José Mourinho er vant til å styre alt som har med spillere, inn- og ut av sine respektive lag. Nå når han blir overkjørt på denne måten, kan han forsvinne på dagen. Enten frivillig eller sparket. Om du forventer et langt og suksessfylt partnerskap mellom manager og klubb i dette tilfelle – blir du garanter skuffet. Å ta fra manageren sine fullmakter, er det samme som å be vedkommende stikk av.

Mourinho was keen to offload Martial this summer but any such move was vetoed by Ed Woodward, United’s executive vice-chairman

The Telegraph

Glazer-familien har styrt og eid hele Manchester United sin aksjepost fra mai 2005. Ed Woodward har kjent Glazer-gjengen i mange år, også før han ble ansatt i 2007. I 2013 ble den tidligere bankinvestoren, viseformann for verdens mektigste fotballklubb og sannsynligvis Mourinhos banemann. Alt tyder på at det letes etter en ny manager, der de fleste tenker seg Zinedine Zidane.

At klubben går ut med støtteerklæringer til manageren etter to tap på rad, noe som ikke har skjedd med Manchester United siden 1992, har ingen betydningen. Heller tvert i mot. Det kan være en skalkeskjul for å få jobbe i fred med en ny erstatter.

Bortekampen mot Burnley, søndag 1. september, kan bli Mourinhos siste, særlig om Manchester United spiller like ræva som i andreomgangen mot Tottenham og taper skjebnekampen.

Eksperter vi har lest uttale seg, mener det ikke kan være managerens ansvar at spillerne ikke gidder, ikke gjør mål og ikke henger sammen i noen deler av lagdelene. Det mener vi er helt feil. En manager som skal jobbe med et så stor og viktig lag som Manchester United må styre alle deler av fotballen og ta ansvar når det går dårlig.

Manageren har ansvaret for å sette laget sammen, slik at resultatet blir best mulig, og vinner kamper. Få spillerne til å jobbe sammen som et lag, og sette en spiss eller to i angrepet som scorer mål. Det er ingen andre enn managerens ansvar.

José Mourinho har brukt £302m i tiden som manager for Manchester United, deriblant latterlige £30m for svenske Victor Lindelöf som ikke kan være verdt mer enn en tiende part. Likevel fortsetter manageren å klage på at han ikke får forsterke laget.

Mourinho er i konflikt med flere av spillerne, deriblant Paul Pogba som ønsker deg til Spania, og nevnte Anthony Martial, som ikke fikk reise fra treningsoppholdet i USA, før sesongstart, grunnet barnefødsel. Spilleren dro hjem likevel og fikk £180.000 i bot, som tilsvarer to ukelønner.

De fire mest spilte navnene som skal ta over etter José Mourinho i den krevende managerstolen på Old Trafford er ingen hvem som helst. Zenedine Zidane, Antonio Conte, Laurent Blanc og Mauricio pochettino.

Hvem håper du tar over for José Mourinho i Manchester United?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves Østfold!

Wolves Østfold er for alle som elsker engelsk fotball, velkommen skal du være, uansett hvilket lag du måtte ha i...

Champions League – til TV2 og gratis!

Champions League - til TV2 og gratis! Du som er glad i fotball, men ikke har råd til å følge...

Lukk