En av de kraftigste stormene på mer enn 20 år er på vei innover Norskekysten. Vinden kan komme opp i orkan styrke, det har skjedd før, med ekstremværet «Nina» er vindretningen det som skremmer ekspertene mest. 

I følge meteorologisk institutt, kan også vinden bli enda kraftigere enn først antatt og kommer rett inn fra vest.

Ekstremvarslet gir orkan i både Hordaland og Sogn og Fjordane, men vinden vil dra innover landet og inkluderer derfor også Telemark, Vest-Agder og Aust-Agder.

Vinden kan komme opp i 45 meter per sekund, grensen for orkan begynner på 32,6 på Beauforts-vindskala, da skjønner man fort hvilke krefter som er på vei mot kysten av Vestlandet. Om du ikke har viktige gjøremål, bør du absolutt holde deg innendørs i den perioden orkanen herjer som verst.

D7WUZGbJvD97gRkgtIzJLwEzDd870t0MpRSjRIE2lF6A

Foto: Meteorologiske institutt

I en så stor by som Bergen, vil det kunne komme store nedbørs-mengder og farlige vindkast som kan flytte tak sten og andre ting som kommer gjennom luften i stor hastighet. Dette er utvilsomt meget farlig for alle som ferdes på veien.

Teleselskapene, politi, brann og ambulanse personell er i beredskap. Man må regne med korte eller lengre strømavbrudd, stengte veier og innstilte fergeruter i denne perioden. Røde Kors i Hordaland har også ekstra folk på jobb i påvente av situasjonen. Flesland er allerede stengt grunnet uværet.

– Vi kjenner til historier fra mange steder i verden der naturkreftene har tatt tusenvis av liv. Heldigvis har vi ikke slike forhold her hjemme, som Tsunamier, tyfoner og sykloner som kan utslette en hel by på sekunder. Men vi har ved jevne mellomrom så farlig vær at det kan ramme liv og helse om man ikke tar visse forhåndsregler. Det bør du gjøre nå.

Orkanen «Dagmar» i 2011, gjorde ødeleggelser for mer enn 360 millioner kroner, det er ventet at ekstremværet «Nina» blir både kraftigere og farligere.

– Sørg for at alle løse gjenstander rundt huset er fjernet, ta inn ute-møbler og diverse fra veranda, sikre ved og annet som vinden kan ta med seg om den ikke er sikret. Skalk ellers alle luker og hold deg innendørs, tenn masse lys, siden strømmen kan gå.

12 meter høye bølger og orkan er ikke å spøke med, derfor kommer de fleste aviser og nyhetsmeldinger med kraftige advarsler lørdag 10. januar. Nysgjerrighet gjør noen dumdristig, ikke bli fristet til å filme eller gå ut for å ta bilder av orkanen, for det kan fort bli det siste du gjør.

YR.no har sendt ut følgende advarsler grunnet ekstremværet. 

Kilde: NRK.no

Vargas

Didriksons Olivia jakke fra Didriksonsshop

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Berserk- Jarle Andhøy leter fortsatt etter svar

Jarle Andhøy er eventyreren som ville gjøre som sine helter Roald Amundsen og Fridtjof Nansen, å ta seg til polpunktet...

Terroren kommer nærmere…

Terroren rammet Paris med full tyngde, terrorister skjøt med automatvåpen, og visste hvem de skulle drepe. Foreløpig er det ingen organisasjon som...

Lukk