Det er et naturlig valg å ta ektemannens navn, når man er i lykkelige omstendigheter og går til alters med sin utkårede. I de senere årene er det også menn som velger å ta sin kones etternavn i stedet.

For hundre år siden så skulle man giftes før man bodde under samme tak. Og en skilsmisse var en stor skam, og det skjedde i skjul fordi skammen ikke var til å bære. Nå bor man sammen i mange år og ikke alle gifter seg heller.

Forskjellen på å bo sammen og å være gift er et dokument som et bevis for inngått ekteskap, og endret skatteklasse. Det er vel det.

Det å skilles har blitt mer normalt enn å holde sammen i mange år. Endringene er enorme.

Når det kommer til navnvalg så kan man hete nesten hva man vil, og det er helt opp til hver og en om de vil følge sin kjæres etternavn.

 

 

Foto: Nettavisen.no

– Noen er sløve og går med eksens etternavn lenge etter man er skilt. Det bør man gjøre noe med etter min mening. Man bør komme seg videre i eget liv og legge tiden som har vært, bak seg. Det er viktig å se opp og fram.

For de fleste er et samlivsbrudd svært smertefullt og man tenker ikke på navnendringen før man har kommet seg til hektene igjen.

Samtidig er det ikke uvanlig at noen velger å beholde ektemannens navn enda det inngås nytt forhold med ny partner. Dette er fordi man får navnet til sin ektemann til odel og eie, og da blir navnet en del av identiteten. Og den er det ikke alle som vil gi avkall på.

Man er i sin fulle rett til å beholde det navnet man fikk ved inngått ekteskap.

Det er også normalt å beholde eksens etternavn fordi man har barn med vedkommende som heter det samme som den man er skilt i fra. Det er et dilemma flere kommer opp i.

Skal man ta tilbake pikenavnet, og dermed ikke ha samme etternavn som egne barn?

Hva ville du gjort?

Stort sett er det alltid lurt å ta tilbake sitt pikenavn etter en skilsmisse, da fødselsnavnet er det navnet som stort sett er mest fordelaktig for deg, og hva du vil ha ut av livet.

Noen velger å hete det man heter og ikke endre noe som helst, til tross for at man inngår ekteskap.

Jeg mener det er på sin plass og snakke med barn som er gamle nok til å forstå, om etternavnets betydning ved skilsmisse.

 

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Loven- Når brøt du loven sist?

Ja, for du går ikke rundt i den tro at du ikke bryter loven, ikke sant? Alle gjør jo det,...

Sex i hverdagen- gi dere selv muligheten til en kjapp en

- Er du i perioden i livet der alt er stress og mas, og ting skulle helst vært gjort i...

Lukk