Barcelona mot Real Madrid. Større fotballkamper får man ikke. Punktum. Spania er verden beste fotballnasjon,»La Roja» som de kalles, det spanske landslaget,  Europamestere i 2008 og 2012, de røde vant som kjent VM i 2010 i Sør Afrika. Spania har også de beste klubblagene i verden. 

El Clasico er ikke bare en fotballkamp i Spania, det er så veldig mye mer. Det handler om tradisjoner, om å lykkes, om å sette det andre laget ut av spill. Det er byen Madrid mot Baskerne i Nord. Det handler om ære, slår man erkerivalen er sesongen godkjent, vinner man begge kampene (hjemme og borte) er sesongen perfekt.


Her er litt statistikk lagene i mellom:

Lagene har møtt hverandre 161 ganger i den spanske serien, Real Madrid har vunnet 68 ganger, Barcelona 63, og det har endt uavgjort 30 ganger. Lagene har møtt hverandre 6 ganger i Champions League, Real Madrid har vunnet 3 ganger, Barcelona har vunnet 1 gang, og de har delt poengene 2 ganger.

Gigantene har møtt hverandre i Copa del Rey 28 ganger. Real Madrid har vunnet 9 ganger, Barcelona har vunnet 14 ganger og det har endt uavgjort 5 ganger.

http://www.youtube.com/watch?v=XiVnqIkrcso

Et slikt møte mellom to av de beste gjennom de siste årene i La Liga handler heller ikke bare om Messi mot Ronaldo, det handler om å vinne mot fienden. Lagenes supportere elsker å vinne mot sin verste fiende. Her står det om å få et overtak gjennom en lang sesong.

Barca har noen problemer i forsvaret, Puyol og Pique har begge slitt med skade, sistnevnte må nok stå over storkampen, kaptein Puyol er ventet å bli klar, det sammen er Messi. De som utvilsomt må stå over er Jordi Alba, Ibraham Afellay og Jonathan dos Santos.

Trener for Barcelona er argentineren Gerardo Martino.

Real Madrid har også noen bekymringer. Gareth Bale, verdens dyreste fotballspiller har hatt en marerittstart for sin spanske arbeidsgiver. Starter kanskje på benken i prestisjeoppgjøret. Ronaldo stiller fra start. Denne fotballkampen sees av mange hundre millioner mennesker verden over.

Trener for Real Madrid er italieneren Carlo Ancelotti. Barcelona leder tre poeng foran Real Madrid.

Hvilket lag er din favoritt?

 

Foto: Flicr/ thenyuman

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orkan mot Storbrtiannia, Norge og Sverige!

Også Danmark vil bli rammet av den kraftigste orkanen på nesten 30 år. En orkan som kan ta liv i...

Tastesamfunnet- vår felles rus av tilhørighet

Hvis du tenker etter- hvor mange taster/ knapper tror du at du trykker på i løpet av en dag? 50...

Lukk