De eldre som pr 2013 har voksne barn, helt sikkert flere barnebarn og kanskje oldebarn, det betyr de mellom 55 og 70 år, de har nå bedre råd enn noen gang. De har sluttet å spare til kommende generasjoner, de bruker pengene på seg selv med rette.

I Norge har det vært gode tider rent økonomisk i en årrekke, det har også de eldre fått god nytte av. Nå bruker de pengene sine på seg selv, de kjøper både bil, hytte og leilighet i Syden. Mulig de som sitter og håper på en stor arv blir litt grinete over å se at alt de skulle arve blir «sløst» vekk uten at de får et spørsmål engang, om de synes det er greit.

Ikke alle godt voksne lever sammen med sin livsledsager heller. Noen velger  å gå hver sin vei når barna har blitt voksne. Det er det svært mange ulike årsaker til. Kanskje er det de helt åpenbare mulighetene som endelig viser seg fram, som gir hver og en unike sjanser til å realisere de innerste drømmen.


– En ny og velkjent trend bland nordiske modne kvinner er deres apetitt på afrikanske menn, betydelig yngre enn seg selv. De behandler norske bestemødre slik en norsk bestemor fortjener. Hun får det hun vil ha. Mulig betaler hun noen kroner for å få det som hun vil, men hva så? Hun har som kjent penger nok.

Også eldre norske menn har en vane for å søke seg til andre kontinenter. Ofte retning Øst og mot Asia, aller helst Thailand. Dessverre kan det fort gå ut over asiatiske unggutter, som blir offer for eldre nordiske menns higen på den andre eller tredje ungdomstid. Heldigvis er dette så kjent at myndighetene i de respektive land har alarmklokkene på.

Verden har blitt mindre heter det, selvsagt helt feil. Verden er som den er den, men vi reiser raskere, lengre og billige enn for bare noen få ti-år siden. Det gir alle med god økonomi en fantastisk mulighet til å reise ofte og til nye destinasjoner hver gang. Dette er de eldre svært gode på å utnytte.

Flere tar opp lån på allerede nedbetalt hus og eiendom nettopp for å få realisert drømmene.

Ære være de eldre som endelig kan leve livet og tenke kun på seg selv for første gang i livet.

Hva mener du? Bør eldre mennesker med et lang liv bak seg bruke penger så lenge det rekker uten tanke for de som kommer etter?

 

Vargas

Foto: Flickr/  Gedsman

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du planene klare- du lever til du er ca 80 år!

En gjennomsnittsnordmann blir ca 80 år, en kvinne blir ca 82 år i snitt. Det kan bety at du har...

Hva er din reality TV-serie? Farmen kommer!

Mange synes 71 grader Nord er den ultimate TV-serie med alle de utfordringer de må gjennom, andre synes "Paradise Hotel"...

Lukk