Bestemor og bestefar, morfar og mormor, beste og momo. Mange flotte navn på seniorene våre, de som var med på å bygge velferdsstaten Norge.  Den eldre generasjonen som nå har barnebarn og oldebarn, har endelig fått opp øynene for Word Wide Web og hva Internettet har å by på. 

Om du velger å overtale dine foreldre eller besteforeldre til å kjøpe seg PC, MAC eller iPad, så sørg for å lære de opp skikkelig før de får fri tilgang. Ellers kan det få følger som sett i videoen. Et herlig eldre ektepar har satt på opptak på web cam uten å skjønne stort av hva det inne bærer.

Eldregenerasjonen vokser voldsomt i store deler av verden, så også i Norge heldigvis.

Utvalget av tekniske redskaper som f.eks en personal computer er et fantastisk hjelpemiddel som også de eldre kan ha stor nytte av. Både for underholdning, men også for nytte. Betale regninger, holde kontakt med venner og familie som bor langt unna. Og ikke minst holde seg oppdatert på hva som skjer i bloggosfæren.

Jeg vet om flere eldre mennesker som har stor glede av å blogge. Det er dette jeg har ønsket hele livet sier de, å kunne lese, skrive å være i kontakt med andre mennesker.

Spør man de yngre så skjønner de ikke hvordan man klarer seg uten en PC, og i de fleste norske hjem finnes det flere enn en.

Du som er i din beste alder bør gå sammen med andre i sin beste alder, og bli enig om å spleise på en personal computer- eller PC som det også kalles.  Til en eller flere av de eldre i familien. Det koster ikke mange kronene for en helt enkelt bærbar PC. Det finnes utallige datakurs for seniorer. Det kan være det smarteste en senior kan gjøre, å komme seg på nett, om de ennå fortsatt er i tenkeboksen.

– Bare ved å komme seg på Facebook så vil mange godt voksne mennesker muligens treffe igjen venner og kjente de ikke har snakket med på mange tiår. Bestemor er på Twitter, bestefar har begynt å blogge, det er en revolusjon blant mange eldre i Norge. Kall det gjerne en oppvåkning.

WordWideWeb, eller (www) som er den velkjente forkortelsen gir så mange muligheter at det er bare fantasien som setter en stopper for hva man faktisk kan bruke det til. Internett er muligens tidenes oppfinnelse som har satt mennesker verden over i stand til å effektivisere sine virksomheter blant annet.

Internettet gir bare muligheter, du skjønner det så snart du er online.

Det beste for de eldre som kommer seg på nett, er at de kan få sin egen dataekspert i form av egne meget datakyndige barnebarn. Er du en pensjonist som ennå ikke har investert i din egen PC, så bør du gjøre det med det samme, det er sikkert, ufarlig og fantastisk gøy.

Lykke til!

 

Foto: Flickr/  Leif (Bryne)

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hun vil enten ha Sex eller Sjokolade på Valentinsdagen!

Valentines Day, alle hjerters dag, kjærlighets dagen. Det er mange navn på denne dagen som er hentet til Norge av...

Paradise Hotel 2014, premiere 24. februar- Hvem er muldvarpen?

http://www.youtube.com/watch?v=1v_QjPyDb7Q "Paradise Hotel" er hotellet der alt kan skje og i denne sesongen vil det skje ting som aldri før...

Lukk