Elizabeth ‘Cleopatra’ Taylor er filmhistoriens førstedame, Hollywoods dronning, og selveste Cleopatra gikk bort 23. mars 79 år gammel-

Hun har den siste tiden vært innlagt på, Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, på grunn av helseproblemer.

Filmlegenden ble født i London i England den 27. februar i 1932, og spilte i sin første spillefilm allerede som tiåring.

Taylor er ansett som en av de siste mega-stjernene som har kommet fra Hollywood, og har vunnet to Oscar-statuetter.

Hennes siste film, «The Flintstones», kom ut i 1994.

Elizabeth 'Cleopatra' Taylor er borte minnene vil leve
Elisabeth Taylor 1932- 2011  Foto: wikimedia.com

Divaen skal begraves på kjendis-gravlunden, Westwood Village Memorial Park Cemetery i Los Angeles. Hun var først og fremst, Elizabeth Taylor.

Elizabeth ‘Cleopatra’ Taylor er borte minnene vil leve.

– Elizabeth Taylor skjønte at kjendishistoriene også tjente karrieren. Hun hadde glede av å kle og føre seg som en diva fra Hollywoods gullalder, nokså teatralsk.

Mediene elsket hennes iscenesettelser av seg selv, som også røpet at hun hadde mye godt humør. Men hun fikk også kjenne hvor grusomt det kan være i havne i gapestokken

Taylor fra Hollywoods absolutt største stjerne og visste det. Hun var gift åtte ganger med syv forskjellige menn. Richard Burton, hennes store kjærlighet – to ganger.

De fleste ekteskapene endte raskt, men forholdet til filmstjernen Richard Burton klarte hun aldri å gi slipp på.

Det var under innspillingen av storfilmen «Cleopatra» i 1963 at den da gifte Taylor og den notoriske kvinnejegeren, Richard Burton fant hverandre.

Taylor var brutal mot egen helse, og var døden nær allerede for mange tiår siden.

Hun har også hatt hudkreft, lungebetennelse, blitt behandlet for alkoholavhengighet, og gjennomgått lunge-, hofte-, hjerneoperasjoner.

Andrea Bocelli, sang for Elizabeth Taylor i Royal Albert Hall i år 2000 i forbindelse med Taylors AIDS-Foundation innsamling.

Michael Jackson var Elizabeths gjest for anledningen. Det sier litt om denne damens posisjon og omgangskrets. En av verdens største stjerner – om du skulle være i tvil.

Elizabeth Taylor og Michael Jackson var nære venner. De var også blant de mest fremtredende kulturpersonlighetene i verden. Jackson gikk bort 25. juni 2009.

Ungdom i dag har nok ikke hørt så mye om Elizabeth Taylor, men hun var den den største stjernen i film og sosietet liv. Og hun var den vakreste av alle stjerner.

Elizabeth Taylor etterlater seg fire barn, ti barnebarn og fire oldebarn. Alle fire barna var tilstede på sykehuset da Taylor døde.

Den største diva av dem alle. Det nærmeste Amerika kom en dronning, til tross for at hun var født britisk …

Jeg lyser fred over ditt minne. Hvil i fred, Elizabeth, minnene om deg vil leve evig.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ny telefon? Prøv LG Optimus 2X med Dual Core-processor

Noen telefoner er bare vakrere enn andre. Er de mer funksjonelle og har mer klasse enn de fleste andre, så...

Lukk