Elser – 13 minutter fra Hitler. Du synes kanskje det er på tide å komme videre å la 2. verdenskrig få være en del av vår tids mørkeste historie – og la det bli med det? Det er kanskje nok nå?

Mulig det er klokt å venne blikket forover? All den tid verden blir et stadig farligere sted å leve for mange.

Vel, så lenge verden ikke har fått vite nok og media ikke publisert gode nok historier om menn som Georg Elser, bør man fortsette å snakke om 2. verdenskrig.

For at de som kommer etter oss, for at kommende generasjoner skal vite hva som faktisk skjedde, da Adolf Hitler forsøkte å erobre verden med kaldblodige massedrap på millioner av mennesker.

Georg Elser burde ha lyktes med sitt attentatforsøk, for da ville verden sett annerledes ut i dag.

Elser – 13 minutter fra Hitler
Foto: Betacinema.com

Vi møter Georg Elser som en bekymringsløs musikant og drømmer på starten av 1930-tallet, en fri mann som lever på småjobber og kurtiserer den gifte kvinnen Elsa (Katharina Schlütter).

Men ettersom nazistene får mer og mer innflytelse, gir filmen oss små, smarte drypp som forklarer Elsers gradvise forandring.

NRK – Filmpolitiet

Elser – 13 minutter fra Hitler.

Endelig kommer filmen om mannen som forsøkte å stoppe historiens galeste diktator, endelig kommer historien om en mann som kun var 13 minutter unna å lykkes, endelig kommer filmen om Georg Elser – mannen som så den urett som ble gjort – under Adolf Hitlers regime.

Hovedrollen er spilt av, Christian Friedel og manus er av, Oliver Hirschbiegel, mannen bak “Der Untergang”. En film gjort av tyskere i Tyskland, men som er viktig for menneskeheten å kjenne til. Da og nå.

Her er fakta om filmen som gir et innblikk i Georg Elsers liv. Premiere finner sted fredag 6. november på en kino nær deg.

Admin av denne bloggen har skrevet krimromanen “Mildred” – bestill den her!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nå bør du være på vakt – mange er ute etter dine verdier!

Nå bør du være på vakt - mange er ute etter dine verdier! Om det er svindel i form av...

Lukk