Elsker du smågodt? Les! Unn deg litt snop en gang i blant, men vær deg bevisst hvor mye sukker og kalorier du faktisk får i deg ved å klemme innpå sjokolade, krokodiller og lakris. Om det blir en sjelden gang, har det liten betydning, men har du dit eget arsenal med smågodt i skapet, som du plukker av daglig – bør det det ringe en bjelle.

Estimated reading time: 4 minutter

Søtt og salt

Hva er vel bedre enn deilige, mye og søte gummi-krokodiller som kan dyppes i hockeypulver. Det er en kombinasjon som flere steder har ført til at butikkene er tomme for både krokodiller og hockeypulver. Andre uslåelige kombinasjoner er søtt og salt. Elsker du smågodt? Les!

Les også: Hva lar du deg underholde av?

Snickers-sjokolade, Smash!, Walters mandler fra Freia og ulike iskremer, som har både salt og søtt i seg. Er ofte meget populære klassikere som du digger. Slik er det altså også med krokodiller og dette salte pulveret, kalt hockeypulver.

Hvor fantastisk fett, salt og søtt hører sammen? Kombinasjoner av smaker som knuller deg i munnen hver gang du spiser. Det er dette som skiller de beste fagfolkene fra amatørene – når de finner udødelige smakskombinasjoner. Hvorfor tror du f.eks, Snickers er verdens beste sjokolade?

Elsker du smågodt? Les! Unn deg ti biter hver lørdag, forsøk å unngå å spise litt hver dag. Det er kalorier du strengt tatt ikke trenger, om du vil unngå overvekt.

Elsker du smågodt? Les!

Lørdag

Visste du at en smågodt-pose med 300 gram smågodt, kan inneholde omtrent 1200 kalorier? Hvor lenge og langt må du gå for å forbrenne så mange kalorier? Vi har ikke regnet det ut nøyaktig, men vi regner med rask gange i drøyt to timer. Er det virkelig verdt det? 300 gram er ikke mange bitene.

Les også: Sunneste du bør spise – ofte

Derfor bør du holde smågodt til lørdagen og kun den, eller en hvilken som helst annen foretrukket dag. Poenget er at du bør vite at smågodt er mange kalorier, på kort tid, kalorier du strengt tatt ikke behøver. Du kan med fordel spise popcorn i stedet, som inneholder betydelig mindre kalorier, som et eksempel til snacks.

Om du leter litt, vet du å finne en lang rekke sukkerfrie alternativer, som inneholder Sukrin framfor raffinert sukker, som naturligvis har langt færre kalorier enn det vanlige sukkeret.

Holder du lørdagen hellig ved å kun spise smågodt som digg, vil det ha stor betydning for det samlede kalorinntaket, om du ellers spiser normalt og sunt. 100 gram smågodt dekker knapt bunnen i en vanlig smågodt-pose, men innholder like mye kalorier som en liten porsjon middag, 400 kalorier. Tenk litt på det.

Alternativene

For ikke å havne i kalori-fellen, finnes det mange gode alternativer til hockeypulver og lakris-fudge. Finn ut hva du liker og søk etter sunnere alternativer. Nå er det bare fantasien som setter grenser, fordi det er så mye godt å velge blant.

Les også: En time trening er nok

Blåbær, bringebær, meloner i alle typer smaker, agurk-stenger, minigulrøtter og søte fantastiske tomater. Alt dette kan du faktisk meske deg med daglig, fordi det er bra for deg og inneholder svært lite sukker. Sammenlignet med smågodt.

Elsker du smågodt? Les! Unn deg litt smågodt i gang i blant, men ikke ha vesken eller baggen full, fordi du er redd for å gå tom. Det er måteholdet og begrensingen som er viktig å forstå, her. At man koser seg innimellom, men ikke hele tiden. Da setter man kanskje ekstra pris på sure føtter og diverse sjokolade.

Velg deg ut noe du elsker, som et godt alternativ til smågodt og spis det med god samvittighet. Da gleder du deg litt ekstra, når lørdagen først kommer.

Har du vært flink med kosten resten av uka, kan du jo spise litt smågodt med god samvittighet, og.

Vargas

Pin It on Pinterest