16. august 1977 kom sjokk beskjeden. Rocke-Kongen var død. Elvis Aaron Presley var borte. En hel verden gråt.

– Hvis du ikke har hørt om Elvis Presley så har du ikke hørt om mannen som er et tidsskille i verdensmusikken. Elvis Presley vil til evig tid stå som et ikon som endret alt som handlet om musikk. Ingen kommer til å bli like stor. Noen gang. Elvis er og blir en legende som er elsket av millioner mennesker over hele verden. 34 år etter sin død.

Jeg har lett for å gråte. Jeg gråter egentlig hele tiden når jeg tenker meg om. Og da jeg så og hørte videoen som er mesterlig mikset mellom far og datter som «synger duett», så var det vel egentlig godt jeg var alene.

Lisa Marie Presley var Elvis´s største diamant.

Ikke sikkert du blir rørt av denne videoen, men jeg tror ikke på deg om du ikke ble litt sentimental…

Elvis Presley hadde den første satelitt overførte TV sending fra sin konsert på Hawaii i 1973. At verden satt klar er et understatement.

– Man kan snakke pent om de som var populære når de levde, og noen blir enda større og mer populære når de går bort. Jeg mener Elvis var stor og forble stor. Den største. Elvis Presley´s navn vil for alltid bli stående i musikkens historiebøker med de største bokstaver, og med ild-skrift.

– For de yngste blogg-leserne som kanskje ikke engang har hørt musikken, bare navnet, så er det en ting å si. Legg sammen alle musikk navn du er fan av, grupper eller artister. Elvis er garantert mye større. Og musikken hans selges verden over fortsatt. Hver eneste dag.

Elvis Presley har solgt mer enn 1.1 milliarder album!

Elvis sin faste start og slutt låt var hans signatur, «See See Rider».

For at fansen noen gang skulle slutte å applaudere og hyle etter mer av Elvis på hans konserter, måtte alltid speaker si: «Elvis Presley has left the building».

Elvis´s store kjærlighet var Priscilla som han også giftet seg med, men det varte ikke lenge før forholdet skrantet.  Til tross for at de fikk Lisa Marie og paret så tilaynelatende lykkelig ut.

Flere som stod Elvis nær mener at han tok skilsmissen svært tungt, og at det var starten på slutten får Rockekongen. Priscilla og Lisa stod Elvis svært nær helt til det siste.

Alle andre artister etter Elvis vil ikke kunne nå opp fordi Elvis var forut for sin tid. Han var først med det siste og vel så det. Elvis var både filmstjerne og Rockens frontfigur.

– Stort arbeidspress og høyt forbruk av sterke legemidler, resulterte etterhvert i skrantende helse. Om ettermiddagen 16. august 1977, bare timer før han skulle i gang med en ny turné, ble han funnet bevisstløs i sitt hjem Graceland.

Etter iherdige gjenopplivningsforsøk ble han erklært død.

  • Elvis er en superstjerne også i rekordbøkene, som en av verdenshistoriens mest suksessrike musikere. Ifølge hans offisielle hjemmeside inkluderer hans merittliste blant annet dette:
  • Platesalg: Anslagsvis en milliard kopier
  • Gull, platina og multiplatina: 150 album og singler
  • Topp 100-låter: 149, inklusive 18 på 1. plass
  • Filmer: 31 langfilmer, blant dem «Jailhouse Rock» og «King Creole»
  • Fjernsynsopptredener: 3 TV-spesialer, inklusive «Aloha from Hawaii» fra 1973 som i satellittoverføring nådde ut til mer enn en milliard seere
  • Konserter: Nær 1100 konserter, inklusive en rekordserie i Las Vegas
  • Grammy-priser: 14 nominasjoner, tre priser (for gospelplater)
  • Hall of Fame: Elvis er den eneste som er innlemmet i både Rock ’n’ Roll Hall of Fame, Country Music Hall of Fame og Gospel Music Hall of Fame
  • Fanklubber: Cirka 625 aktive fanklubber verden over
The memory of Elvis Presley will live forever. 
Vargas
Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Holder du avtaler og til tiden?

Det er få ting som er mer irriterende enn at avtaler brytes eller ikke holder tidsrammen. - Det være seg...

Anders Behring Breivik- Får frierbrev i fengslet

Så lenge den siktede sitter i isolasjon så får han heller ikke post. Det er allikevel sannsynlig at det ligger brev...

Lukk