Ja, det er bare dager igjen til EM i fotball 2016, festen starter med Frankrike som vertsnasjon, mot Romania i første kamp. Hvem er favoritter, hvem overrasker og hvilken nasjon står igjen alene som Europamester?

Mange viktige spørsmål vi ikke får svar på før 10. juli. Kan det være utskjelte England’s tur?

Fire uker med fantastisk fotball, masse jubel, tårer blod og fortvilelse. Kampene foregår vel så mye på tribunene som på banene. Tusenvis av mennesker over hele Europa har tatt en tidlig sommerferie, nettopp for å være delaktig i fotballens begivenhet, Euro 2016.

2319422_UltraWide

Tyskland er alltid blant de ypperste favoritter i et hvert mesterskap de deltar i, det samme er Spania. Frankrike må nevnes siden de spiller på hjemmebane. De fleste husker hvordan det gikk da France arrangerte VM I 1998. På dagen atten år siden, er det på ny duket for fest i Europas-sentrum. Kaptein den gangen for Frankrike; Didier Deschamps. Landslagssjef atten år senere? Deschamps. Europamestre? Kanskje!

Ingen ville ha blitt overrasket over suksess og trofé til Frankrike, på hjemmebane i 2016.

De har forberedt seg godt i fred og ro i lang tid. Noe uro er det alltid med en spillergruppe av et slikt kaliber som Deschamps råder over. Real Madrid’s Benzema er ikke med på grunn av en rekke personlige anliggende som kan forårsake uro i den franske troppen.

eng_flag012

Ecco gli accoppiamenti relativi ai playoff

Nazionale Calcio via Compfight 

Så var det Roy Hodgson’s menn. «The Three Lions» Dronningens tropp. Vardy, Kane og Co, kan de overraske og endelig gå hele veien, i bølgen av Leicester’s overraskende seriegull? Ja, vi tror faktisk det, man da vil vi ha gamle Wayne på benken. Han var ikke dårlig i generalprøven mot Portugal, men han var ikke god nok heller.

I en tilbaketrukken rolle som offensiv midtbane i en 4-4-2 formasjon, er det ikke plass til Rooney, om England skal gå hele veien.

Roy Hodgson, den kloke gamle mannen som snakker både svensk og norsk etter en lang trenerkarriere, burde hatt baller nok til å tørre å sette Rooney på benken til fordel for Tottenham’s Dele Alli. England har den yngste troppen, det kan være en hake, men utvilsomt også en fordel.

Å tørre å spille med sultne, unge, uredde og vågale tenåringer fra start kan sjokkere en hver motstander. «The Three Lions» vinner sin gruppe og kommer seg til kvartfinale uten nevneverdig bryderi, men det er herfra og ut det ofte brenner på dass for Dronningens menn.

Unge Alli har vist gjennom sin sesong for Tottenham at han vet hva det handler om. Han er raskere i vendingene og like pasningssikker som sin kaptein på landslaget. Han bør få sjansen fra start. Vi tviler på om Roy tør å sette ut sin toppscorer, Wayne Rooney starter mot Russland 11. juni, men neppe mot Wales, fem dager senere.

Alle vet hva England er kapabel til i kamp. Har de dagen, vinner de ofte. Slik e har gjort i samtlige kamper i kvalifiseringen til EM i Frankrike, men så var det sluttspill delen og straffespark-konkurranse da. Da går det ofte galt. Unntaket er; EM på hjemmebane i 1996. Da vant faktisk England, mot selveste Spania, på nettopp straffer.

Du skal ikke bli så veldig overrasket om det er Roy’s menn, som gleder Dronningen med et overraskende, men kanskje fortjent EM-gull. For det er nemlig hevet over en hver tvil, hvor begivenhetene skjer i neste sesong. Da vil en hel fotballverden snu seg mot ball-øya på ny.

Hva ville ha vært mer iøyenfallende enn suksess for » «The Three Lions» i samme sesong da alt ble snudd på hodet i Premier League? Endelig er det kun dager igjen til sommerens vakreste eventyr. Vi tror på England!

 

Vargas

Tags: Dele Alli, Didier Deschamps, England, Frankrike, Roy Hodgson, three lions, Wayne Rooney

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
ZLATAN er klar for ny klubb!

Og det er som vargas12.com har sagt siden april, Manchester United som er svenskens nye arbeidsgiver! Dette bekreftes av Aftonbladet...

Norah vinner IDOL 2016!

Du avgjør, sammen med tusenvis av andre IDOL-fansen, om det er Norah eller Marius som går av med seieren, hederen...

Lukk