EM i håndball – kan Sverige vinne på hjemmebane? Sjansene har neppe vært større og svenske håndball-jenter er meget lysten på å vise seg fram, i egne håndball-haller i eget EM. Oddsen for at Sverige vinner, er satt til lave 7 i odds, Bare Norge og Russland er foran. 

I den aller første kampen, banket et godt svensk lag, selveste Spania med 25-19. Et skremmeskudd mot alle andre deltakernasjoner. Sveriges neste kamp er mot Slovenia, som tapte sin første kamp i mesterskapet, mot Serbia med 36-34.

Kampene spilles i Gøteborg og Helsingborg, fra 4. – 18. desember 2016.

EM i håndball - kan Sverige vinne på hjemmebane?
EM i håndball - kan Sverige vinne på hjemmebane?
Nora Mørk, Norges viktigste spiller? Foto: Wikipedia.org

EM i håndball – kan Sverige vinne på hjemmebane?

I Sverige har det vært herre-håndball som har vært i fokus, når det kommer til mesterskap og medaljer. Nå kan det se ut til at de svenske jentene blir nasjonens kjæledegger på hjemmebane. Aldri før har optimismen vært større i svensk dame-håndball, noe 8000 tilskuere på første kamp, vitner om.

Norge vil alltid være blant de største favorittene før et hvert mesterskap i håndball for kvinner. Punktum. Men det gikk litt til helvete i OL, der mange var sikre på gull i forkant, det kan være et problem og en utfordring inn mot EM også.

For de som tror at Nora Mørk og hennes lagvenninner kan reise til Sverige og cashe inn et EM-gull, kan bli lange i trynet.

Sveriges Isabelle Guldén, kaptein Sabina Jacobsen, Jenny Alm, Nathalie Hagman og mesterskapsdebutant Anna Lagerquist, vil bli viktige spillere gjennom EM på hjemmebane.

Svenske aviser, har fokus på Nora Mørks veldreide rumpe, i stedet for håndballen, bare dager før kampen mellom Norge og Sverige.

Landslagssjef, Henrik Signell, er selvsagt fornøyd med at både statsminister, Stefan Löfven, og det kongelige besøket ved, Estelle og pappa, prins Daniel feiret Sveriges seier. Noe som gjør at hele nasjonen følger laget fra tribunen og via media, gjennom hele mesterskapet.

Før dette mesterskapet ble det fokusert på at EM kommer ikke lenge etter et langt og tøft OL i sommer i Rio, noe som gjør at mange spillere allerede er slitne, før det hele er kommet skikkelig i gang. Særlig fordi det er kun et år siden VM i Danmark, der Norge vant.

Diskusjonene går om man skal dropp et mesterskap i et OL-år, for å unngå slitasje og dermed skader på spillere. Dette har åpenbart også med økonomi og gjøre.

Nora Mørk vil i løpet av 2016, ha spilt mer enn 100 håndballkamper, noe som slett ikke er bra for dårlige knær eksempelvis.

I EM i håndball i Sverige, spilles det et grunnspill, et mellomspill og til slutt, du gjettet riktig – et sluttspill. Ingen god desember uten norske, glade håndballjenter mot et nytt mesterskap for oss nordmenn, men se altså opp for Sverige og selvsagt Trefilovs slaver, på det russiske landslaget.

For første gang sendes håndball EM på Viasat og TV3, og ikke på TV2 som i en årrekke har hatt rettighetene til mesterskapene.

Vi heier selvsagt på, Nora Mørk og Norge!

Her er Norges tropp i EM i Sverige.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Din oppførsel på julebordet kan ødelegge alt

Om du er for "sterk og rik" på julebordet, der du tror du er kongen på haugen, Guds-gave til kvinnen...

Lukk