http://www.denene.no/

Luciadagen er for de aller fleste barn fylt med glede og forventning. Og når gleden er stor, kjennes den enda sterkere når den deles med noen vi kjenner og liker ekstra godt.

For dem som av ulike grunner ikke har en voksen hånd å holde i, eller for dem som i morgenstresset glemte glitter og hvit kjortel, kan slike dager forsterke det som allerede er sårt og vanskelig.

Da er det godt å møte det varme blikket til en voksen som deler av glitteret til barnet sitt, og som sørger for plass til flere rundt bordet når lussekattene skal spises.

Det skal ikke så mye til for å få et barn til å skinne.

Kristin Oudmayer, UNICEF Norge

Foto: UNICEF.no

1,7 millioner nordmenn har sett, hørt eller hatt sterk mistanke om at et barn utsettes for vold, melder Redd Barna på sine nettsider.

I en undersøkelse de har gjort, viser det seg at mer enn halvparten av vitnene sier at de melder fra ved mistanker.

Én av tre voksne nordmenn sier de av ulike grunner ikke har ønsket å melde fra når de har hørt eller sett vold mot barn.

Våre barn er vår alles framtid, de er verdens viktigste i alle land. De fortjener trygghet, omsorg og kjærlighet fra foreldre eller andre omsorgspersoner. Vi har plikt til å bry oss!

Les mer her.

http://www.stinesofiesstiftelse.no/

http://elirygg.com/

https://www.unicef.no/Forsiden

 

 

Vargas

 

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Det er typisk norsk å være best!

  Norge er best i det meste selv om det alltid er rom for forbedringer. Det er sjeldent smart å hvile på laurbærene.  Det...

Det praktiseres ikke dødsstraff i Norge, burde det det?

  I USA straffes lovbrytere som har begått drap eller andre svært alvorlige forbrytelser med dødsstraff. I Norge finnes ikke...

Lukk