En sommer med like mye regn som sol er over. Det er 4 måneder til jul. Foran oss står en høst med uante muligheter.

Det er også stor sjanse for at denne høsten blir en turbulent tid i verden. Flom, krig og kaos preger nyhetsbildet. Økonomien er usikker og de aller fleste pilene peker nedover.

Det er ikke noe nytt, det har de gjort mange ganger før også.

Men noe er endret, som ikke har skjedd før. Norge har denne sommeren blitt rammet av terror. Terroren kom hit til oss. Akkurat da vi trodde at verden var blitt et bedre sted å være fordi ondskapen personlig Osama Bin Laden, verdens mest ettersøkte mann, ble endelig funnet og likvidert.

Vi var ikke forberedt på at ondskapen var blant oss. At det skulle være en norsk statsborger som hatet Arbeiderpartiet, Den politiske makten  og vårt demokrati.

Når vi hører ordet terror eller terrorist, så ser de fleste for seg en fyr med turban og magebelte smekkfullt med sprengstoff til ære for Allah.

Jeg har ingen problemer med å innrømme det.

– Terroren som rammet oss så smertefullt og ubønnhørlig 22. juli vil være med oss denne høsten, som et åpent og blødende sår. Enda vi har vært sammen som nasjon, med minnekonserter, med gudstjenester og samhold, så er det allikevel et sår og et savn der som ikke gror med det første.

Til det er sorgen og savnet for tungt til å bære for så mange.

Høsten kommer nå Foto: Nettavisen.no

En sorgprosess er individuell. Noen sørger nå og kommer seg videre i livet. Noen reagerer ikke nå, men om noen uker måneder eller kanskje år.

Samtidig er det viktig å komme videre å få lagt ondskapen og sorgen bak seg, påvirke politikerne til å gi politiet de ressursene som skal til for å være langt bedre rustet når terroren rammer igjen.

Denne høsten gir noen mennesker et håp om at det skal bli bedre, langt der framme.

Denne høsten møter noen sin utvalgte på skole, jobb eller ved en tilfeldighet på kjøpesentret, som igjen gir livet mening og gode stunder.

Denne høsten begynner et nytt og bedre liv for mange som har opplevd en annerledes sommer i Norge, men uten en søster, venn eller bror.

Livets vei er uransakelig, og derfor er det kanskje greit at høsten kan ta til…

God høst.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Anders Behring Brevik- trives dårlig i isolasjon

Den siktede terroristen som snudde opp-ned på Norge 22. juli da han tok livet av til sammen 77 mennesker, trives ikke i...

Resesjon uunngåelig? Kan vi vente et børskrakk?

I markedene øker nå frykten for at verdensøkonomien er på vei inn i en ny resesjon. Dette er et teknisk...

Lukk