En designer tar de frodige damene på alvor- Curves ahead! Vi har skrevet en rekke saker om det som opptar oss mest, frodige kvinner som ikke finner klær i sin størrelse på de fleste kleskjede-butikker i Norge er et et av disse.

For det er ingen tvil om at frodige jenter/ damer sliter med å finne klær i riktig størrelse her i landet.  

Heldigvis finnes det designere, som vet å sette de større kvinnene i fokus. Motehuset Marc Jacobs satser på klær for plus-size jenter.

En av verdens mest suksessfulle designmerker ser nå ut til å utvide sitt imperium, og skal satse på formfulle damer, melder Huffington Post.

Vogue

Motehuset Marc Jacobs har bestemt seg for å lage en egen kleslinje for damer som bruker store størrelser, og blir dermed det første high-fashion motehuset som satser på plus-size jenter.

Dette er veldig i tiden. Det siste året har det vært mye fokus på plus-size modeller, og flere av motebladene har satset på serier med formfulle modeller.

En designer tar de frodige damene på alvor- Curves ahead!

Franske Elle trykket en hel moteserie med en plus-size modell tidligere i sommer. Mens motemagasinet V dedikerte et helt nummer til «size» og publiserte flere bilder med nakne og halvnakne damer med kurver. Dette skapte selvfølgelig debatt.

«Vogue» er det største av dem alle som også har valgt frodige kvinner på sin berømte førsteside. 

Etter dette har flere motemagasin verden over fått øynene opp for «Plus Size» modellene og de mulighetene som ligger her for de største designerne.

Tara Lynn er en av de mest brukte modeller i genren «Plus Size», en modell som var godt betalt modell i New York og Paris. Men som etterhvert ble så frodig at hun ble valgt ut av «Vogue» Italia til å prege også dere første side, da som Plus Size-modell.

Er det virkelig slik, at motebransjen trykker «Plus Size» modellene til sitt bryst i Europa nå, vil dette komme til Norge også.

Da vil det gi de som er litt større enn andre; den nødvendige selvtilliten de fortjener. Det er faktisk ikke ikke riktig at alle skal se ut som en Barbie-dukke.Vær heller stolt av deg selv slik du er.

En designer tar de frodige damene på alvor- Curves ahead!
Tara Lynn: Foto: Flickr/ liviana1992

Plus Size

En designer tar de frodige damene på alvor- Curves ahead!

Plus Size kvinner er den nye vinen- det gir mange unge jenter fantastiske muligheter til å akseptere seg selv. Men man må ikke være en Tara Lynn for å være fornøyd med seg selv. Man kan være stor flott og sexy samtidig som man er stolt over hvem man er.

Moteindustrien har den siste tiden fått øynene opp for normale og store damer.

Modellen Crystal Renn, som bruker størrelse 42, har blitt den første supermodellen med former etter at hun ble avbildet på forsiden til italienske Vogue og gått motevisninger for blant annet Chanel og Jean Paul Gaultier.

Vi tror dette er med på annerkjenne frodige og flotte damer i motebilde, som igjen gjør at det er mer akseptert og være frodig i samfunnet for øvrig. Det er på tide.

New York Times skrev en artikkel om plus-size industrien i slutten av juni 2010. Her kom det blant annet frem at en av de største problemene med å lage klær for store damer, er at kvinner som bruker størrelser større enn 44 har veldig ulike dimensjoner.

Jenter som bruker disse størrelsene legger på seg på ulike steder på kroppen; noen er størst i overkroppen, noen har store lår, mens andre igjen legger mest på seg rundt magen.

Jenny Skavlan

Dette gjør at mange mener det er vanskelig å lage ett mønster som vil fungere for mange kvinner – størrelse 44 vil ikke passe aller kvinner som veier 82 kilo.

Det er like viktig for store damer å føle seg sexy som de som ikke er like store. Derfor er det så viktig at vi får designere som tar ansvar og tilfredstiller kravene blant kunder som vil ha og trenger store størrelser.

– Norges fremste kvinnelige designer, Jenny Skavlan publiserte nylig sin nye kolleksjon med bademote for kvinner. De fleste som har sett denne kolleksjonen reagerer på nettopp størrelsen.

Jenny er utvilsomt en flott og sexy kvinne, men hun har valgt å være modell for egen kolleksjon, det gir ikke frodige kvinner muligheten til å velge Jennys flotte snitt.

Marc Jacobs tar frodige kvinner på alvor og designer derfor tekstiler som også kan passe til alle de frodige og flotte kvinnene der ute. Burde ikke flere seriøse og store designere gjort det samme?

Foto: Flickr/ girgene

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Brasil 2014- tidenes beste VM?

https://www.youtube.com/watch?v=JP67IM1LX-M https://www.youtube.com/watch?v=yHbN6o-Ozzg https://www.youtube.com/watch?v=zZxvYy5-ekI Et godt VM i fotball handler om spillet, målene, spenningen og hvem som går videre i fra...

Gjør treningen gøy og entusiastisk!

Når du først har bestemt deg for å trene regelmessig, hvorfor ikke gjør det til en hyggelig happening som du...

Lukk