Jeg har hatt  gleden av å nyte min bayer og prince sammen med han, og  vi har hatt mang en hyggelig samtale.  Jan- Kåre Fjeld er en hedersmann med fjær. Han er SFO leder på Borge skole. Leder med stor L. ungene prøver seg, men han er snar med å heve stemmen hvis leken kommer ut av kontroll. og det gjør den i blandt når man er ute i Borge skole`s fantastiske ute SFO, lavvoen!

Jan-Kåre har jobbet utretterlig med å få området og plassen der lavoen (må sees), i orden og tilrettelagt med utedo og det hele. Naturligvis godt hjulpet av kommunen som har lagt ting tilrette for at  det skulle bli mulig med en ute SFO, et eldorado for unger fra 6 til 10, og de er UTE hele året! Men ideen var Jan-Kåre´s. En glimrende idè ifølge alle jeg har snakket med, og det er ikke få!

Fred og frihet og rettferdighet har vært Jan-Kåres kjeppehest eller lidenskap i mange år. Og hver eneste onsdag i en drøy time går Fredsmarsjen gjennom gågata i Fredrikstad. Og Jan-Kåre som startet det hele for snart 9 år siden, er godt i gang med 10 års jubileet i 2011. Julaften er ingen hindring, i 2008 gikk fredsmarsjen på selveste julekvelden! Det er et engasjement og en iver som ikke ligger tilbake for noen, Jan-Kåre er en person med et brennede ønske om å prøve å gjøre noe for de svakeste, for å få slutt på krig, vold og overgrep på de svakeste.

Som frilans journalist, er han å se på de fleste konserter, oppvisninger eller annet som skal ha heder eller ris i lokalavisen da er Jan-Kåre på plass. Med penn og papir. Han skriver anmeldelser med stø penn for Fredrikstad Blad. Også  om egne opplevde saker og som leder av Borge SFO har han skrevet sine innlegg i avisen. Han er også gjesteskribent for magasinet = Fredrikstad, basert på samme prinsipp som = Oslo

En person som gir av seg selv til alle rundt seg, som har et så i fanden i volds innstilling på å prøve å gjøre det bedre for andre. Jan-Kåre prøvde å komme seg til Guatemala sammen med Petter Skauen i vinter for å se på forholdene etter borgerkrigen, men det ble foreløpig ikke noe av.

Første gang jeg møtte denne hedersmannen, var jeg på Borge skole med min datter, som hadde sin første skoledag. Hun er – som sin far- av det beskjedne slaget, og synes dette med skole var noe tull, og der hadde hun mildtsagt ikke noe lyst til å være. Det var både skummelt og fremmed. Stukket av veps ble hun også samtidig. Dette var også Jan-Kåre´s første dag som SFO leder, og det første han måtte gjøre var å trøste en hysterisk unge som skulle begynne på skolen, og var stukket av veps samtidig. Både ungen og faren var nesten i sjokk over hvor urettferdig verden var mot dem!

Da kom Jan-Kåre med salve, trøstende ord til oss begge. Han var roligheten selv, snakket forsiktig til både far og barn. Jeg var mildt sagt imponert over denne mannen som lignet på en kryssningen av Bob Geldoff og Robin Hood. En hedersmann med fjær!

Og når Fredrikstad kommune skal dele ut sin 15. Plankebæreren, så er min kandidat klar. Den skal gis til den som setter Fredrikstad by på kartet, og det er personligheter som Bård Eker og Terje Høili blandt andre,  som er utnevnt tidligere. Nå er det på høy tid å hedre Jan- Kåre Fjeld!

Et fantastisk menneske!

Arrangerer «12 Mill Race» i 2011

Chivi Foundation, Global Aid, SOS Barnebyer Fredrikstad, Abel Sawes skoleprosjekt i Afrika og er alle med i prosjektet, og kan nyte godt av inntil to millioner kroner hver. En femte samarbeidpartner er ennå ikke klar.

Organisasjonen som behøves, er allerede godt i gang med å etableres. I styret skal foruten Fjeld selv, Alexander Hermansen, Dag Solheim og Bente Vold Klausen sitte.

PS: Det skal ikke forundre meg at Yoko Ono kommer som æresgjest neste år, til fredsfestivalen-

Det er viktig å gjøre leserne klare over at det er Yoko Ono som har solbriller på bildene og ikke Jan- Kåre:)

http://www.f-b.no/nyheter/arrangerer-12-mill-race-i-2011-1.5403183

http://www.f-b.no/nyheter/yoko-ono-twitrer-om-fredsmarsjen-1.5447445

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hopper du av i svingen?

Det må du i så fall slutte med tvert! Det er verdens dummeste prevensjons middel, og kan straffes med 18 års...

Hva skal til for at du skifter jobb?

Asså, jeg kunne ikke tenkt meg å bytte jobb, selvom jeg har vært på samme sted i 6 år snart....

Lukk