Første runde i Mesterliga-gruppene A–D ble spilt på tirsdag, og konklusjonen må være at forskjellene blir stadig større rundt om i Europa.

Resultater som 6-0 og 5–0 tyder iallfall på at omleggingen fra og med neste sesong kan være fornuftig.

Storklubber som Manchester United, Chelsea, Paris St. Germain og Bayern München hadde små problemer med å feie motstand fra mindre ligaer til side, og det er betimelig å stille spørsmålet om det er for mange lag som deltar i Mesterligaen.

 De store klubbene blir stadig mer dominerende i verdens rikeste og beste fotballturnering. Foto: UEFA.com

Barcelona knuste Juventus

De fleste hadde nok sett for seg et tett oppgjør på Camp Nou, men selv her slo Barcelona italienske Juventus enkelt med 3–0. Spillselskapet bet365 var inne på at stjernespissen Mario Mandzukic kom til å miste oppgjøret for Juventus, og den italienske storklubben var tannløs framover på banen i hele kampen. De fleste tippe-ekspertene hoder allikevel Juventus som klar favoritt til å gå videre fra gruppen sammen med Barcelona, men Torino-laget har utvilsomt kniven på strupen foran den neste kampen hjemme mot Olympiakos.

For Barcelona fikk Ousmane Dembele starte på topp etter overgangen fra Dortmund, og det blir spennende å se om rekordkjøpet kan fylle skoene til Neymar denne sesongen.

Oddsbomben smalt

Den eneste overraskelsen i tirsdagens kamper kom i Lisboa hvor Benfica tapte hjemme mot CSKA Moskva. De fleste trodde Benfica skulle vinne kampen når de tok ledelsen etter 50 minutter, men det russiske laget viste styrke og greide å snu kampen. CSKA har derfor lagt et godt grunnlag for å gå videre til åttedelsfinalen fra Gruppe A sammen med Manchester United.

De røde djevlene hadde små problemer med å slå Basel på Old Trafford, og kjenner vi José Mourinho rett har han lyst til å sikre avansementet så raskt som mulig, slik at han kan fokusere på Premier League utover høsten.

Neymar har meldt sin ankomst

Jevnt var det derimot ikke i Gruppe B, hvor Paris St.Germain feide Celtic av banen med 5–0 i Glasgow. Seieren kunne vært langt større, og angrepstrioen Neymar, Mbappé og Cavani lukter det rett og slett svidd av. Bayern München hadde små problemer med å slå Anderlecht hjemme, og det blir selvsagt disse to gigantene som går videre fra denne gruppen.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Veien ut av penge-helvete!

Veien ut av penge-helvete! Du er lei av å være blakk, lei av å måtte låne penger av venner og...

Klopp og Liverpool i blindgate

Lite fungerer for Liverpool om dagen. Manager Jurgen Klopp er fortsatt populær, faktisk er det lavere odds for at Mourinho...

Lukk