Ikke alle mennesker som lever alene ønsker å finne kjærligheten, men mange gjør det. I filmen «En som deg» møter vi finske Kaisa og norske Jacob som møter hverandre i Tyrkias hovedstad Istanbul. 

Kaisa er på jente-tur, Jacob på tur sammen med kompiser. Blikk møtes, blodet bruser, man merker at det kribler, Kaisa vil bli bedre kjent med Jacob.

Hva er det som venter mennesker som finner kjemien, som ser hverandre og ønsker å bli kjent med hverandre? Nettopp det er den røde tråden i denne filmen, skrevet av regissør Eirik Svensson, hans første spillefilm.

Vi møter hovedrolleinnehaverne igjen i storbyene Helsinki, Berlin og i Oslo.

Kaisa skjønner lite av at Jacob og hans kompiser plutselig har forlatt Istanbul. Hun klarer ikke å glemme den kjekke nordmannen som hun ble forelsket i.

 

Tilfeldigheter gjør at Kaisa skal jobbe som dansekoreograf i Oslo, like tilfeldig møter hun en mann hun er sikker på er Jacob. Det er det ikke. Mannen hun møter ligner på Jacob, men heter Andreas, som hun innleder et forhold til. I all hovedsaken fordi han er svært lik Jacob.

Det er da det begynner å skje uforutsette ting. Man røper uansett ikke for mye om det fortelles at Kaisa ønsker å forandre Andreas om til sin store sommer-forelskelse Jacob.

Menneskelige relasjoner som man kan se seg selv igjen i er best på film. Jakten på kjærligheten er selvsagt gjort på film hundretusenvis av ganger tidligere, men sjelden på helt lik måte.

En film du kanskje ikke liker, men en film som kan åpne dører for deg som fortsatt jakter. Jakter på den store kjærligheten.

Kaisa spilles av Pamela Tola, Jacob og Andreas spilles begge av Espen Klouman Høiner.

I kjærlighetsfilmer skal det selvsagt være med klisjeer, bare det ikke blir for mange. I filmen «En som deg» faller klisjeene akkurat der de burde, det gir filmen et preg av å være troverdig.

Filmen hadde premiere 1. februar og går sikkert på en kino nær deg.

Vargas i samarbeid med Goviral.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bar Refaelis- Kysset alle snakker om

Super Bowl er USA store idrettsfest, nå er det igjen en finale som vil bli sett av 100 millioner av...

Legenden Paul Gascoigne, tragedien Paul Gascoigne

Fotballspilleren og mennesket Paul "Gazza" Gascoigne (45), en av verdens beste i sin tid, nå på vei utenfor stupet. Hektet...

Lukk