En time trening er nok per uke. Selvsagt er det helsegevinst i å trene mer, men for å opprettholde god helse, holde hjertet sterkt og hodet klart. Holder det altså med kun én eneste time i uka. Det klarer du med god margin – om du vil.

Estimated reading time: 4 minutter

Gammel

Nordmenn har solid kunnskap rundt god helse, sunt kosthold og hva som skal til for å leve lenge. Det er som kjent ikke treningen og aktiviteten som kommer først, men hva du spiser. Kostholdet er langt viktigere enn treningen.

Les også: Periodisk faste gir god helsegevinst

For å unngå tette blodårer, bør man være i en viss aktivitet, men det er ganske nytt for oss, at det er nok med én time trening. Det er så lite at man bør klare å klemme inn en treningsøkt per uke, uansett hvor travel man er. Spiser man i tillegg sunn og næringsrik kost, har du alle forutsetninger for å bli gammel.

For noen er det kanskje ikke noe ønske å bli så veldig gammel. Men å ha en god alderdom, være aktiv og klar i hodet bør være en målsetning for de fleste. Er man aktiv som godt voksen, vil livet være levelig, spiser man i tillegg riktig – kan det være avgjørende for en god alderdom.

En time trening er nok per uke.

Forskning

Ny forskning viser at man unngår demens og får bedre hjertehelse, ved én time med trening per uke.

Nå har forskere ved CERG (Cardiac Exercise Research Group) ved NTNU gått inn i de store datamengdene og sett på hvilken effekt trening har på helsa vår. Resultatene er tydelige: Det som avgjør om du har positiv helseeffekt av trening er det de kaller PAI-poeng

NRK.no

Nå finnes det så gode puls- og treningsklokker, som regner ut PAI-poengene dine automatisk.

Les også: Treningssenterets sære personligheter

I følge forskningen, som er gjengitt på NRK.no, forteller den oss at én time med puls på 80 prosent av makspuls, gir 100 PAI-poeng. Konklusjon: En time trening er nok.

Ny forskning på økt helsegevinst er viktig for oss. Fordi, det er tid vi får minst av i tiden som kommer. Alt går raskere og vi skal rekke over mer, for hver time som går, derfor er dette fantastiske nyheter.

Utstyr

Når du skal trene denne ene timen i uken, minst. Er det viktig å ha bra nok utstyr? Selvsagt er det, det. Og siden du er så smart å lese denne bloggen, gir vi deg så gode tips at du bør sende oss en takk i kommentarfeltet.

På Skalhuset.no er det et fantastisk utvalg av trenings-duppedingser, faktisk alt du trenger av ørepropper og dets like. Her er det så mange fine produkter til en billig penge, at vi har begynt å handle julegaver fra denne nettbutikken, allerede. Anbefales.

God musikk blir ikke god nok før du har bra nok utstyr. Bra musikk fortjener god lyd. Den får du rimelig på Skalhuset, bestill i dag – du også. Her finner du skjermbeskytter, deksler, iPods og hodetelefoner. For ikke å snakke om alt til din MAC, PC, mobil eller iPad.

Det er faktisk helt avgjørende for hvor godt man utfører treningsøkten, med musikk på øret, utfører man økten med 15% mer effektivitet. Enn om man ikke hører på noe musikk.

Sørg for å ha topp utstyr gjennom hele dagen, både på jobb og privat.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest