Sjokolade! Av alle ting i verden du kan velge så er det mange som faktisk velger den brune, vakre fantastiske massen som ofte bare smelter i munnen. Enten med fyll som karamell, kokos eller mint. Man kan egentlig bare velge. 

Alle butikker i verden som selger sjokolade burde ha fått hjelp av myndighetene til å gå med overskudd. pluss i kassa nok til å ikke stenge noen gang. Sjokolade burde selvsagt ha vært tilgjengelig på blå resept. Ingenting er bedre enn sjokolade. Punktum.

– En stor spørreundersøkelse i Storbritannia midt på 90- tallet gjorde litt for-uroe og skapte store overskrifter verden over. Mer enn 90% nemlig,  av de spurte kvinnene foretrakk sjokolade foran sex. Mulig det sier en hel del om de britiske mennene, men tallene kan være minst like høye i Norge. Så jeg velger å holde kjeft om det…


Sex er åpenbart oppskrytt for mange kvinner, sjokolade derimot…

Heldigvis tas sjokoladebehovet på det største alvor. Fredrikstad f.eks, er blant de få større byene i Norge som har en egen forretning som selger håndlaget kvalitets-sjokolade. Denne selges over hel landet og er allerede blitt meget populær, enda utsalget så vidt har åpnet i sentrum av byen.

Om du er en av mange som setter sjokolade foran det aller meste, så finnes det dessverre alarmerende nyheter for deg og alle andre som har kakaobønnen som sin favorittbønne. Verden går tom for kakaobønner 2. oktober 2020.

Du må gjerne le av det som om det var en fleip, gliset vil nok snart få en annen fasong når alvoret endelig slår inn som et sjokk.

På en internasjonal konferanse i London for en tid tilbake, ble det slått fast. Verden vil gå tom for kakaobønner innen gitt tid. Faktisk ble datoen fastsatt nøyaktig på dagen, av de store sjokoladeprodusentene. Andre eksperter ser heldigvis lyset i tunnelen og tror kakaobønnen kan berges. Den må jo voktes som en felles nasjonalskatt for menneskenes eksistens må vite.

Ser du for deg en verden uten sjokolade? Ikke vi heller. Vi mennesker- uansett hvor på kloden vi bor- trenger en velfortjent belønning i dagliglivet. For veldig mange kloke mennesker er den fortjenesten nettopp en bit sjokolade.

Fra Island til Japan, fra USA til Kina, fra Sverige til Chile, fra Sør Afrika til Canada. I alle land i hele verden spises det noen form for sjokolade. Nettopp den godbiten du unner deg hver lørdag og kanskje ellers i uka enda du vet du ikke kan, ikke sant?

Hva annet kan gå foran sjokolade? Det må i så fall være den dypeste kjærlighet mellom mennesker.

Visste du forresten at mennesker, er menneskers glede- med litt sjokolade dem i mellom?

 

Foto: Flickr/ Larry-Ratt

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Magnus Carlsen er verdensmester!

Sven Magnus Øen Carlsen (22) ble verdensmester i sjakk i India 22. november 2013 da han spilte Remi mot den regjerende...

Therese Johaug i gang med sin beste sesong i karriéren?

Duracell-kaninen, best kjent som flotte Therese Johaug (25) er i gang med årets viktige skisesong. Den vant hun som hun...

Lukk