Innen et skarve svangerskap på ni måneder, er hele 53 managere skiftet ut i det engelske ligasystemet. Noen av disse har gått frivillig, men de fleste har fått sparken av utålmodige klubb-eiere.

Sistemann ut på den stadig økende listen er Southamptons Claude Puel (55).

8. plass i Premier League, som jo er en absolutt hederlig plassering, tatt i betraktning hva franskmannen hadde å jobbe med de 349 dagene han hadde ansvaret på St. Marys’ Stadium . Ronald Koeman, som var «The Saints» forrige manager, før han tok over Everton, maktet en 6. plass før han forsvant. Men å sparke managere for manglende resultater, før de rekker å sette sitt preg på spillergruppa – er et britisk (u)fenomen.

Allerede i februar i år, ble den første manageren i Premier League arbeidsledig.

Da sparket Leicester-eierne legenden Claudio Ranieri (65) – som i den foregående sesongen sto for den aller største overraskelsen noen gang, ved å vinne Premier League. Kun seks måneder inn i den neste var det slutt. Den sympatiske italieneren har tatt over franske Nantes.

 

Alle vet at det er en usikker, kynisk og nådeløs bransje å være manager for et lag i engelsk fotball. Den respektive managere vet det aller best selv, og de fleste har fått sparken flere ganger, gjennom en lang karriere. Utelukkende resultat og sportslig suksess og progresjon er det man dømmes etter. Om eierene eller fansen, eller begge – ikke er fornøyd; er det slutt.

Grådige, rike og utålmodige klubb-eiere bruker all verdens unnskyldninger for å sparke dyktige fotball-personligheter med stor kunnskap, kun for å forsøke enkle løsninger for å nå økt sportslig suksess. alt for mange ganger har det endt med fiasko. Det tar tid å bygge opp et godt og solid fundament, som gir gode nok sportslige resultater over tid.

Hull, Middlesbrough og Sunderland rykket ned fra Premier League, det betyr hasta la vista for managerne. Hulls Marco Silva forlot klubben frivillig og har tatt over roret i Watford, som på sin side sparket Walter Mazzarri rett før sesongslutt. I Sunderland fikk David Moyes, som forventet sparken, etter å ha havnet helt sist på tabellen. Middlesbrough sparket Aitor Karanka allerede i mars-måned, uten at det hjalp noe særlig. Klubben fra Nord-England rykket ned med mann og mus. En av få managere som fikk sitte i hele 3,5 år i jobben. Ny mann på plass, er Gary Monk, som selv fikk sparken i Leeds, 25. mai i år, siden han ikke lyktes med å få den tradisjonsrike klubben til Play Off.

Se ikke bort fra at styret i Southampton, allerede har en ny managere i kikkerten, som er klar til å ta over etter sparkede Claude Puel. Favorittene er: Thomas Tuchel, Frank de Boer og Mauricio Pellegrino.

I Crystal Palace har det også vært endringer, siden Sam Allardyce noe overraskende trakk seg etter sesongslutt. Ny manager er ikke bestemt ennå, men Sean Dyche i Burnley, og de tre nevnte som linkes til Southampton, er også på listen hos eierne hos Crystal Palace.

Birmingham, Derby, Norwich, Wigan og Wolves har alle sett sine managere forsvinne inneværende sesong.

Alle disse lagene har vært innom Premier League i moderne tid, men fått svi for å være alt for utålmodig i jakten på bedre resultater. Wolves er kanskje verstingen i så måte, som har sin fjerde manager, på mindre enn ett kalender år. Siste managere, Paul Lambert varte i 206 dager. Wolverhampton Wanderers har store ambisjoner om å nå Premier League og forbli der. Nuno Espirito Santo, portugiseren som har en vellykket karriere i Valencia og Porto bak seg – har fått ansvaret på Molineux – av de rike kinesiske eierne.

Hvor lenge Nuno blir værende, kommer åpenbart på om Wolves vinner fotballkamper i den kommende sesongen i Championship. Han har sin gode venn Jorge Mendes på sitt lag, superagenten som har all verdens superstjerner i sin stall. I tillegg har Nuno tilnærmet åpent sjekkhefte og kan handle på nest øverste hylle. Utgangspunktet for en vellykket sesong, har aldri vært større på Molineux, derfor er det også solgt nær 16.000 sesong-billetter før sesongstart.

Vi kan garantere for en spennende sesong i Premier League og Championship, og at flere managere blir sparket i løpet av sesongen. Dessverre.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bildene som avslører norske pedofile

Bildene som avslører norske pedofile. 342 norske barn er funnet som offer i forskjellige pedofilisaker, dessverre bare toppen av et...

Hvorfor denne videoen går rett i hjertet ditt …

Hvorfor denne videoen går rett i hjertet ditt. Gutten uten mat i matboksen, når læreren sier: "Nå er det spisefri"...

Lukk