For fem år siden ble David Moyes ansett som en av de mest lovende managerne i engelsk fotball. Skotten hadde ført Everton til flere plasseringer på øvre halvdel, og han ble spådd en lysende framtid av de fleste fotballekspertene.

Denne spådommen så ut til å gå i oppfyllelse når han ble håndplukket som erstatteren til selveste Alex Ferguson på Old Trafford. Som de fleste vet, gikk ikke dette helt etter planen, og Moyes måtte ta hatten å gå før han fikk fullført sesongen. Deretter fulgte et lignende opphold i spanske Sociedad, før han ble hentet til Sunderland foran årets sesong for å ta erstatte Sam Allardyce.

Alt håp virker å være ute

Sesongen har dessverre forløpt som forventet for Sunderland. Laget har flørtet med nedrykk i flere år på rad, og de fleste nettselskapene som setter fotball odds er nå enige om at Black Cats blir å finne i Championship kommende sesong. Uavgjortresultatet mot West Ham var et steg i riktig retning, men med seks kamper igjen å spille er det hele ni poeng opp til Hull på trygg plass.

Moyes har uttalt at han ikke har gitt opp, men det krever et mirakel på størrelse med Houdini for å unngå spill i Championship i august. Dette illustreres ved at de fleste spillselskapene på nett tilbyr odds fra 1,01 på at Sunderland må forlate Premier League etter ni sesonger. I tillegg er fansen stadig mer misfornøyd, men det virker som skotten ikke har tenkt å gi seg med det første. Det blir allikevel spennende å se om skotten må takke for seg etter sesongen.

Foto:  Dan Farrimond

De siste årenes resultater har nok gjort at David Moyes lengter tilbake til glansdagene i Everton.

 Kan Moyes bli sittende?

Sunderlands eier, Ellis Short, har tidligere ikke nølt med å avskjedige managere, noe som nok har reddet Sunderland fra nedrykk i tidligere sesonger. Denne sesongen virker det derimot som han har mistet interessen totalt, og at han er fornøyd med at Moyes får bygge et nytt lag i Championship. Det kan derimot bli svært vanskelig å rykke opp igjen på første forsøk. Både Aston Villa og Norwich har bevist i årets sesong at Championship er en tøff liga, og det er derfor viktig at Sunderlands spillere er i stand til å omstille seg til en langt mer krevende fysisk liga. Moyes må også vinne tilbake fansen, som i det siste høylytt har krevd at han fjernes fra sjefsstolen.

Forutsetningene endres

Det er allerede klart at flere av de best betalte stjernene kommer til å forsvinne ut porten på Stadium of Light. Stjernespissen Jermain Defoe er en av de få spillerne som har innfridd denne sesongen, men han har en klausul i kontrakten som gjør at han kan forlate klubben gratis ved et eventuelt nedrykk. Defoes avgang behøver allikevel ikke å bety så mye på lang sikt. Han begynner allerede å trekke på årene, og det kan være fornuftig å bygge opp et nytt lag rundt spillere med Championship-erfaring.

Neste års Championship blir beintøff

Moyes er selvsagt også klar over at neste sesong ikke blir en dans på roser. Aston Villa og Norwich er garantert ute etter å revansjere den svake innsatsen denne sesongen, og i tillegg kommer mellomstore klubber som Sheffield United og Derby til å hevde seg. Nøkkelen for Moyes ligger derfor i å finne spillere som er motivert til å spille for både ham og klubben. I tillegg må eier-situasjonen bli avklart så raskt som mulig, sånn at nye spillere kan hentes inn før sesongen starter igjen.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Unike tilnærminger i det norske markedet

Du som lever på kanten av stupet, du som elsker spenning, opplevelser og adrenalinet som herjer i kroppen – eller...

Mat på P!

Mat på P! Du er som folk flest, liker pølser, pasta, pizza, "påm fri" og annet digg som egentlig kategoriseres...

Lukk