Vi nordmenn er et merkelig folkeslag, og de fleste har nisselua langt ned i øya gjennom hele arbeidsuken, for så å slå ut håret til gangs på fredag og lørdag. 

Vi trener, går tur, spiser vår nidkjære matpakke, sykler til jobben og er sunne og friske hele uken gjennom. Så kommer fredagen!

Fram med festantrekk, Ciderbokser, øl, shots, snacks og stor stemning, endelig er det helg!

Noen velger å ta den helt ut og havner på tannkjøttet i rennesten, hentet av politiet og våkner i fyllearresten, heldigvis er det unntaket som bekrefter regelen.

– Vi nordmenn er glad i en fest. Vi bæmler i oss rødvin med begge hender så snart det er helg. Vi kjøper te-lys og engangs vedkubber for mange millioner kroner i året og begynner å glede oss til fredag allerede på mandag.

Jeg er rimelig overbevist om at dette er et norsk fenomen.

Selvsagt kan det hende at det er både en klok og riktig avgjørelse å hygge seg når man endelig har fri og kan sitte en time eller to lengre opp om kvelden for sosialt samvær.

Mitt poeng er at det burde kunne være mulig å heller kose seg litt mitt i uke også. Slik som franskmenn, grekere og spanjoler gjør. Vel, de eier jo ikke nåla i veggen nå for tiden stakkar, men før.

For bare noen få år siden.

Da ingen hadde hørt om finanskrisen engang. Da drakk spanjolene både to og tre glass med førsteklasses kvalitets-rødvin allerede til lunsj- og til en årgang vi bare kan drømme her opp på berget.

Grekerne festet vel ikke, men satte pris på livet på en helt annen måte enn det vi er i stand til her hjemme fortsatt. Mulig det kan være en av årsakene til at Hellas nesten er konk også, fordi de tar livet litt for mye med ro.

Det går jo ikke, man må jo holde hjulene i gang. AS Norge går jo så det griner til sammenligning med våre venner i mellom Europa.

Kan det være fordi vi gleder oss veldig til fredann?

God Helg!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Bieber i London- Intervju med Daybreak

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s2_Cww0xVYo[/youtube] Den ene dagen er det rykter om at Selena Gomez, Justins kjæreste de to siste årene er gravid, den...

Lukk