Ifølge de som har best greie på vær, skal et høytrykk, som betyr godt vær, endelig passere store deler av Sør Norge, der det bor flest nordmenn. Er du i Norge, sør for Møre og Romsdal, og øst for Vest Norge, vil du endelig få sommer. Hurra!

Bor du Nord for Sinsenkrysset, er det selvsagt større sjanse for at du får mer, men betydelig verre vær.

Vi nærmer oss femårsdagen for Norges mørkeste døgn i moderne tid. Nettopp derfor trenger vi så mye lys, sol, varme, kjærlighet og medmenneskelighet som overhodet mulig. Spesielt fordi svært mange nordmenn føler seg seg både sviktet og forlatt av de som egentlig burde ha blitt stått til ansvar for manglende sikkerhet og trygghet i Norge i 2011.

Drit i været. Ta vare på hverandre og vær sammen, uansett vær. Uansett hvor.

6416013415_4c19ab0bae.jpg

Mange har problemer fem år etter det grusomme uvirkelige døgnet. De fleste husker været, spesielt på Utøya denne fatale dagen da angrepet kom. Mange omkom av skuddene fra terroristen og havnet i regnvått gress. Teltene på Utøya var allerede fylt med regnvann.

Alle de berørte, pårørende, skadde og etterlatte sørger fortsatt. Men, været denne dagen var viktig. Det regnet, det var surt og intervju med flotte Bano, som lånte bort støvlene til selveste Gro Harlem Brundtland. Hes, glad og snart død.

https://www.youtube.com/watch?v=XfaDKxv-vzc

 

Er det ikke rart at noe så viktig som været, ikke engang er tema på slike dager som 22. juli 2011? Ikke for noen. Det skulle kanskje bare mangle. Men, vi skal huske på terroren som skjedde denne dagen, aldri blir glemt.

Været blir så uendelig lite viktig, når vi vet hvilken smerte terroren som rammet oss, endelig og uvirkelig sank innover oss.

77 uskyldige mennesker ble rammet, drept, tilintetgjort for alltid. Været, om det regnet, var overskyet eller storm. Vi vil huske dagen for alltid. Da disse vakre, fantastiske enkelt individer, som ventet på bedre vær, 69 i tallet på Utøya, og 8 i regjeringskvartalet. Levde sin siste sommer.

Laleh sang «Some die young» som trøst til det sørgende folk. Vi trengte trøst den dagen og i ukene etter. Noen kanskje ennå.

 

Nå, fem år etter, er det litt skremmende å se hvordan verden forøvrig ter seg. Er det mindre vold, korrupsjon, terror og drap? Nei. Det er mer og mer voldsomt enn før. Dessverre også lokalt, her i Europa. Vi må kanskje takle rå, ondskapsfull og planlagt terror på norsk jord, uansett vær – i tidene som kommer. Er vi virkelig forberedt?

Vi har heldigvis et sterkt og dominerende demokrati her i Norge. Men til tross for dette er fremmedfientlige krefter på frammarsj også her. Ikke åpent og tilgjengelig, men skjult, integrert og klar. Neste ofre kan vi aldri vite om, men vi vet en ny bølge av terror er på vei som også vil ramme norske lokale interesser. Dessverre.

Uansett vær!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva er din mentale alder?

Alder er bare et tall, ikke sant? Hvordan man føler seg er jo viktigst. At man faktisk føler seg ung...

Sex uten orgasme?

Sex uten orgasme er vel det samme som å spise sjokolade med papiret på. Til liten nytte. Spør du kvinner...

Lukk