Endelig ryker meteren og munnbind påbud. Og endelig kan vi leve som vi gjorde før 12. mars 2020. Det har vært noen få pusterom i mellom, men stort sett har vi levd med ganske strenge restriksjoner i nær to år. Nå vil statsminister Jonas Gahr Støre lempe på de siste restriksjonene. Endelig kan vi danse og mingle i baren som vi vil.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Nye varianter

De fleste trodde det meste av pandemi-marerittet var over i september, men den gang ei. Så gikk det fra vondt verre gjennom vinteren. Og før jul stengte man ikke landet helt ned, men det kom angripende restriksjoner krav om hjemmekontor – igjen. Nå må det vel være over for en stund, eller?

Lest denne? Nå er det bare å gønne på, Norge!

Ifølge mange eksperter som har turt å spå om framtiden, vil det komme nye varianter av Covid-19.

Da spørs det om hvor farlig viruset blir. Om det blir farligere vil det dessverre komme nye restriksjoner, naturlig nok. Men det behøver ikke å bety ny nedstengning. Kanskje er de tre vaksinene vi har mottatt til nå – nok til å holde oss friske.

Vaksinene virker, derom finnes det ingen tvil. Og Norge skal i løpet av året få enda en type med vaksine. Endelig ryker meteren og munnbind, endelig kan vi slå ut håret og være sammen, på ordentlig.

Endelig ryker meteren og munnbind

Proteinbaserte vaksiner vil snart bli enda et våpen i kampen mot covid-19. Disse vaksinene er godt utprøvd mot andre infeksjoner, understreker svenske forskere

Dagsavisen.no

Evig slitasje

Noen hevder å låst at pandemien har vært positiv på mange måter, men for mange enkelt individ – har det vært en tøff tid. Vi ser en evig slitasje på mange unge som fortsatt sliter med å komme seg ut av boblen. Og ifølge VG.no, er det økt på gang til psykisk helsevern for unge i Norge. Et samfunnsproblem regjeringen må ta på alvor.

Lest denne? Passer du tiden?

Mange lærere har også slitt mye gjennom pandemien. En utfordring var åpenbar før vi fikk tilgang til vaksiner, men også etter vaksinering har det vært vanskelige tider på mange skoler, særlig.

Lærerne har kjent på slitasjen som pandemien har kostet. Det samme har mange leger og sykepleiere som har stått i førstelinjen i lang tid. I siste fase før gjenåpning av landet, er sykefravær et problem i arbeidslivet, også på mange skoler og sykehus.

Endelig ryker meteren og munnbind

Danmark har vært åpen i ti dager allerede, der ingen restriksjoner er å spore. Alt er er som før. Helt uten restriksjoner. Nå kommer Sverige etter, onsdag 9. februar er marerittet over for Söta Bror. Alle innreise-restriksjoner er også fjernet i Sverige. Nå er det altså endelig vår tur. Endelig ryker meteren og munnbind – også for Norge.

Gjenåpning

Vi er bare få uker unna våren 2022. Solen kommer høyere på himmelen for hver dag og temperaturen stiger. Det er dårlig nytt for det forhatte viruset som har herjet kloden på tredje året. Nå vil det bli mindre smitte, færre syke og tomme sykehussenger – på litt sikt.

Gjenåpningen av Norge kommer i uke 7, kanskje allerede fredag 11. februar, vil det være mulig å gå på nattklubb. Danse tett med kjæreste og venner, sitte i baren og mingle, og flørte. Igjen er det lov med one night stands og endelig kan vi sitte på bussen. Gå på teater eller gå i butikken uten det helvetes munnbindet.

En hel haug med spisesteder, pubber, barer og restauranter har gått med i nedstengningen.

Mange hotell og reisearrangører sliter fortatt. En gjenåpning kommer for sent for mange, men du som reisende, som bruker servicenæringen, kan bidra til å hjelpe. Bruk så mye penger du kan, gi tips og spe på der det er mulig.

Endelig er pandemien over. Skål, Norge.

Vargas

Pin It on Pinterest