Dessverre er det store problemer i det engelske samfunnet der arbeidsløsheten stiger for hver måned. Det blir ikke stort bedre av at grådig klubber med feilslått økonomisk struktur, tvinger fansen til å betale alt for mye for å komme på kamp.

Den gjennomsnittlige prisen på de billigste billettene på tvers av engelsk fotball, har steget til nesten det dobbelte av frekvensen av levekostnadene siden 2011.

BBC Sports har laget en undersøkelse der man har funnet svar på hvor mye fans belastes med for billetter i 207 klubber over hele England.

Den gjennomsnittlige prisen på den billigste kamp-billetten for Premier League til League Two er nå £ 21,49, som tilsvarer ca 2120 kroner.  Det er en økning på 13 prosent siden 2011, sammenlignet med en 6,8 prosent økning i levekostnadene. Det er en oppgang på 4,4 prosent per år.

Klubbene tjener masse penger, spesielt i de to øverste divisjonene i England, mer enn £ 3,1 milliarder er direkte utbetaling fra TV-rettigheter, som klubbene burde ha brukt til å heller sette ned prisene på billetter til fansen. Istedet gjør de fleste helt motsatt.

8585598748_0c373f826b.jpg

– Ingen fotballklubber hadde klart seg lenge uten fansen, det er fansen for hvert enkelt lag, uansett hvor, som er selve ryggraden i alle klubber, uansett størrelse. Derfor burde Premier League-klubbene og de andre på ball-øya, sette ned prisene for å vise hva fansen betyr, de må ta vare på hver eneste en. Begynner problemene å bli like store som i Norge, mht publikumssvikt, vil mange klubber i England slite økonomisk enda raskere enn i  Norge.

I England er det ikke bare billettprisene som har økt, det er også salgsobjekter i fra klubb-shoppene, mat, drikke og kamp-program. Alt har steget med nesten 5 prosent per år siden 2011. Da blir det til slutt dyrt å være fan, for dyrt for stadig flere.

Arsenal er vertingen i Premier League. Et sesongkort på Emirates koster svimlende £ 2013, som tilsvarer ca 20.000 kr per sesong.En enkelt kampbillett koster £ 97. Det er ned £ 29 fra forrige sesong, men fortsatt mer enn dobbelt så mye som for den hos Arsenal, sammenlignet med syv andre arenaer i Premier League.

Manchester City har faktisk ligaens billigste sesongkort med sine £ 299 per sesong Det er billigere enn på 15 Championship-klubber, 10 klubber i League One, fire i League Two, og enda en i Conferance League.

Englands billigste billetter i de fire øverste divisjoner, finner du på The Valley, der Charlton Athletic spiller sine hjemmekamper etter beste evne. Her slipper du unna med skarve £ 150 for et sesong kort. Charlton spiller som kjent i Championship.

Vi kan ta med til slutt at det er ikke spesielt billig å se Messi spille for Barcelona heller, allikevel er det smekk fullt på samtlige hjemmekamper på Camp Nou. Her koster den billigste billetten (ofte bak et av målene), i La Liga £ 103 per kamp. Drøye 1000 norske kroner. 

 

Kilde: BBC.co.uk

Foto: Flickr/ Retroscania!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexy, frodig og stolt av det? 50 kg eller mer?

https://www.youtube.com/watch?v=7PCkvCPvDXk Frodige kvinner som tør å vise sine former og itillegg er stolt av kroppen sin, blir heldigvis flere og...

Lukk