Engelsk fotball er tilbake – Tippekampen lever! Om du liker fotball eller ikke. Engelsk fotball er viktig for mange. Også for nordmenn. Om det er Everton, Chester, York, Exeter, Wolves, Nottingham eller Stoke er opp til deg.

Fellesnevneren er underholdning, lidenskap, kjærlighet, spenning, trøst fellesskap, glede og forventninger. Alt det en god fotball kamp behøver. En engelsk kamp, har det aller meste – uansett divisjon.

Lest? Wolves dundrer mot Europa League!

Det vil si, det har jo de aller fleste andre nasjoner også. Sitt eget liv. Men for stadig flere nordmenn, er det den engelske fotballen, den som spilles på engelske gress foran alt fra 700 til 70.000 tilskuere, hver uke.

Engelsk fotball, selveste tippekampen som startet i sin tid på NRK i 1969, med Wolverhampton mot Sunderland som aller første kamp.

Det lille frøet som ble sådd og som grodde seg til den massive interessen og galskapen man ser for fotballen, som spilles i flere divisjoner på balløya.

TV2 gjør det de kan for å formidle stemningen via sin dyrkjøpte bilder av SKY.

– Nytt av året er to ting, du bør legge deg på minne. “Fredagskamp” fra Premier League allerede fra runde to. Og at TV2 har tilgang til lokaler på kamp-arena flere ganger i uken.

I all hovedsak på lørdager kl 16:00 eller på søndager kl 17:00 da denne kampen er av større interesse. Så hva er en Tippekamp? Det er en fotballkamp du kan tippe på, enten via odds eller på en ren tippekupong med flere andre lag.

Hvem vinner Premier League, hvem vinner Championship osv. Du kan sette kampene dine på alt.Er det endelig Arsenals tur igjen, eller er det Chelsea som vinner Premier League?

– Spørsmålene er mange, men få bli besvart i starten av sesongen. De tøffeste kampene, de såkalte storkampene kommer som perler på en snor. Fordi det er minst 6 lag, som anses som vinnerkandidater.

Engelsk fotball er tilbake - Tippekampen lever!

Engelsk fotball er tilbake – Tippekampen lever!

Liverpool og Tottenham. To velkjente lag som absolutt kan kalles Tippekamp-favoritter. Om de kan vinne tittelen i år? Nei. Det kan de ikke. Ikke ennå, men kanskje på sikt.

Hva skyldes så den enorme interessen for den fotballen som spilles på en øy ute i storhavet, vest for norskekysten? Media, og historien om Billy Bremner, Peter Lorimer, Kenny Hibbitt, Kenny Dalglish og Joe Jordan?

Tippekampen, NRKs TV bilder på dårlig line fra BBC og senere TV2s glimrende innsats i å formidle det viktigste av alt, kjærligheten til verdens største idrett?

Noe av det må påvirke almuen, men å kunne føle på felleskapet rundt et lag, en idrett, en øl, en livsstil og et felles tema. Temaet engelsk fotball og den berømte tabellen, var starten for mange.

Endelig er det lov å slippe jubelen løs, for nå starter det som sees på av mange, som det aller viktigste øyeblikket i året. Hvert år.

Den engelske fotballen ruller igjen – både på fredag, lørdag, søndag og mandag, men hva spiller det for rolle? Er det ikke deilig?

 – Mange husker fortsatt at Wolverhampton vant 1-0 mot Sunderland den gangen. hva forteller det om interessen for den komplette galskap? Ikke annet enn at det i 2015 – er mye penger i omløp.

Endelige er det Tippekamp igjen!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan Chelsea vinne igjen? Premier League, endelig tilbake!

Kan Chelsea vinne igjen? Premier League, endelig tilbake! For å ta det viktigste først. Ja. Chelsea kan vinne som i...

Lukk