Sesongen i engelsk fotball går ubønnhørlig mot slutten. En uvirkelig sesong med overraskelser på rekke og rad. Og som endte med at Leicester ble seriemestre. Er det rart vi elsker engelsk fotball?

Noen gamle helter du garantert har hørt om, begynner å drar på årene, men er fortsatt gode nok til å være ønsket i andre storklubber. Til tross for å være klubbløs denne sommeren.

I juli åpner det berømte overgangsvinduet. Mang en klassespiller kan gå fra sine klubber på så kalt free transfer, de kommer da gratis til neste klubb fordi kontraktstiden har utløpt, etter endt sesong. Noen har allerede bestemt seg for hvor de vil, andre venter til det siste for å melke ut det beste sportslige – og ikke minst økonomiske tilbudet fra en eventuelt nye arbeidsgiver.

Zlatan-Ibrahimovicv2 Fortsatt en av verdens beste fotballspillere Zlatan Foto: Wikipedia.org

John Terry (35). Chelseas midtstopper-legende fikk ikke fornyet kontrakt og kan signere hvor han måtte ønske. Med mindre Antonio Conte ønsker å ha med 35-åringen videre når han skal bygge sitt nye og slagkraftige lag, før også han får fyken av multimilliardær Roman Abramovich.

Michael Carrick (34) har så langt ikke skrevet under en ny kontrakt for Manchester United. Alt er litt i det blå for Louis van Gaal og hans klubb. Mye er avhengig om de makter å sloss seg inn på den viktige fjerdeplassen det alltid snakkes om i Premier League. José Mourinho sitter på gjerde utenfor Old Trafford og vil mer enn gjerne ta over roret allerede i sommer. Da er det ikke bare evigunge Carrick som må finne seg ny arbeidsgiver. Det er all grunn til å tro at styret vil erstatte den kontroversielle nederlenderen i sommer.

Zlatan Ibramovmic (34) har lenge vært linket til en overgang fra PSG til Arsenal, senere Manchester United, men siste nytt er at den knallgode svensken skal tilbake til Milan, som han ble seriemester med. Kontrakten med Paris-klubben blir uansett ikke fornyet, til tross for en av sine aller beste sesonger noen gang. Zlatan har knallet inn over 40 mål, og er i gysende form før EM i Frankrike med sitt Sverige.

Patrice Evra (34) har hatt en stor fotballkarriere, som utvilsomt går mot slutten. Men, franskmannen som senest forrige sesong spilte Champions League-finale med sitt Juventus, er fortsatt et yndet objekt for de aller største klubbene i Europa. Han er ferdig i Juve, men se ikke bort fra en overgang tilbake til England. Evra spilte 8 år i Manchester United og fikk med seg 5 ligatitler og vant Champions League i 2008.

Fernando Torres (32). Den tidligere Liverpool og Chelsea-spissen er klar for Champions League-finale med sitt Atletico Madrid. Spanjolen, som startet sin karriere i hovedstadslaget, er Milans eiendom, men på lån til moderklubben. Om han avgjør finalen til Diego Simeone og Atleticos fordel, kan det åpenbart endre seg. Torres gjorde 65 mål på 102 kamper for Liverpool, utvilsomt en klassespiss, en gang.

Francesco Totti (39) Mr. Roma. En av få lojale spillere som holder seg til en og samme klubb gjennom en lang karriere. En spiss som har scoret mer enn 250 mål for sitt elskede lag, og spilt mer enn 600 kamper. Noen ganger må man vite at det er over. Totti, en levende legende i hovedstadslaget, vil sannsynligvis få plass i styret, eller som manager for Roma, før eller siden. Legger  trolig opp etter endt sesong.

Vargas12.com vil følge overgangsvinduet nøye gjennom sommeren. Alle de klubbene som kjøper og selger spillere, til og fra engelske lag vil publiseres, om vi mener det er av interesse for våre lesere.

 

Vargas

Tags: Carrick, Evra, free transfer, gratis, klassespillere, kontraktsløs, Overgangsvinduet, Torres, Totti, Zlatan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Game of Thrones – hva kan erstatte tidenes beste?

Sesong 6 vil gå sin seiersgang, med alle sine overraskelser, slik vi gjennom de fem første sesongene har blitt kjent...

Motivasjon for trening!

Du skulle ha vært på trening både for tre dager siden, i dag og til helgen, men motivasjonen er ikke...

Lukk