Engelsk fotball – verdt å vite. VAR er kanskje ikke kommet for å bli likevel. VAR = (video assistant referee) i FA-cup kampen mellom Liverpool og WBA, ble kampen stoppet en rekke ganger, fordi dommeren var usikker på sine avgjørelser, og valgte å se hendelsene på video i etterkant.

En episode tok hele tre minutter, hvor han bestemte seg på at Liverpool skulle ha straffe. Publikum betaler neppe 350 -500 kroner, for å se at dommeren ser på video – kanskje flere ganger per omgang. Video-dømming sinker tempoet i kampen og er lite publikumsvennlig.

Liverpool tapte med 2-3 og er dermed ute av FA-cupen.

Chelsea sliter med formen, det krangles i kullissene på Stamford Bridge, og en rekke spillere kan være på vei bort i sommer. Det vil også Antonio Conte være om ryktene stemmer. Mangel på styring rundt kjøp og salg av spillere, skal være hovedårsaken til at Conte ikke vil fortsette. Tre store navn linkes til å ta over Chelsea, Luis Enrique, Massimiliano Allegri og Diego Simeone har laveste odds.

Engelsk fotball - verdt å vite ...
Wolves til Premier League Foto: Twitter.com

Manchester City har fortsatt los på fire titler denne sesongen. Lykkes Pep med det ‘umulige’, å vinne FA-cupen, Ligacupen, Premier League og Champions League – i en og samme sesong, vil spanjolen havne på sokkel utenfor Etihad. Til avisen Daily Mail påstå City-manageren at til og med Manchester City, ikke har råd til å ha 22 verdensklasse spillere i troppen. Lønnsutgiftene ville ha blitt for store.

Aymeric Laporte vil signere om kort tid, han vil koste £57 mill. og kommer fra Atletico Bilbao. Forsvarsspilleren blir den dyreste spilleren som har signert for Manchester City – noen gang.

Engelsk fotball – verdt å vite …

Overgangsvinduet stenger 1. februar, og så langt i januar, har flere av de beste lagene, særlig i Premier League gjort flere viktige og store kjøp. Deadline Day kan være en spennende affære for alle som følger engelsk fotball.

Enda sesongen i realiteten er over, med suverene Manchester City i førersetet. Manchester United kan vel ikke sies og handle for framtiden, all den tid de signerer en 29-åringen, og gir ham en ukelønn på 5,3 millioner kroner i Alexis Sanchez.

Graziano Pelle (34) spiller fotball i Kina, hvor ha tjener stor penger, men linkes til West Ham hvor han må kraftig ned i lønn. Det er ofte nok til at spillere over 30 takker nei.

Liverpool Echo som følger Merseyside-laget bedre enn noen andre, slakter Klopp og co etter sjokktapet for lille WBA. Mange mener at Jurgen Klopp bør begynne å vise resultater på banen. Det er begrenset hvor lenge han kan leve på sympatiske formuleringer, godt lynne og ablegøyer på sidelinjen, så lenge resultatene uteblir.

The fortress has fallen. Liverpool’s nine-month unbeaten run on home turf lies in tatters. Make no mistake, this was an absolute shambles of a performance.

Liverpool Echo

  • Arturo Vidal kommer til å forlate Bayer München snart. Manchester United er mer enn interessert
  • Edin Dzeko linkes fortsatt til Chelsea, men Roma-sjefen ville beholde spissen, pris avgjør
  • Lucas Moura fra PSG til Tottenham?
  • Mathieu Debuchy fra Arsenal til St.Etienne?
  • Pep Guardiola vil ha Eden Hazard, budet kommer i sommer og lyder på £150 mill.
  • Daniel Sturridge vil spille fotball og er nær en overgang til Inter Milan

I Championship snakkes det lite om andre enn Wolverhampton Wanderers. West Midlands stolthet dundrer mot opprykk, har 16 kamper hvor keeper John Ruddy har holdt nullen. Er tilbake til vinnersporet etter å ha tapt for Nottingham Forest – ved å slå Ipswich 1-0. Wolves leder nest øverste liga med hele 12 poeng, og har vært i førersetet hele sesongen.

Nuno Espirito Santo er mektig populær hos det krevende publikummet som valfarter til alle kampene Wolves spiller – borte som hjemme. Den gamle storklubben drar lett med seg 5000 hardcore fans på reiser, og fyller Molineux Stadium med 30.000 overlykkelige fans til hjemmekampene.

/2017/nuno-tar-wolves-premier-league/

Alle som har greie på fotball og tør å uttale seg om Championship, har hyllet Wolves som det beste laget gjennom sesongen, enda vi fortsatt skriver bare januar. Nuno og hans digre stab av assistenter har ikke gjort mange feil, og brukt svært få spillere i seier etter seier. Hele 13 kamper uten tap ble spilt før kampen mot Forest.

Wolves spiller 3-4-3 med Liverpool-talentet Conor Coady som sjef og kaptein som midtstopper. Han var så vidt innom Huddersfield, hvor han spilte midtbane, før karrieren virkelig tok fart da Nuno satte ham til å styre Wolves-skuta.

Kinesiske eiere i Fosun Internasjonal, Jorge Mendes som agent og nær samarbeidspartner til de styrtrike eierne og vips – Wolves er i ferd med å ta steget opp blant eliten i engelsk fotball. Nuno skal være lovet ubegrenset med midler – så snart opprykket er klart.

Det er særlig de portugisiske ungguttene som har vært sentrale i Wolves-suksessen denne sesongen. Diogo Jota, Ruben Neves og Willy Boly, sammen med Ivan Cavaleiro har vært veldig gode og vil gjøre seg bemerket i Premier League, neste sesong.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Restaurantbransjen i Bergen i krise!

Restaurantbransjen i Bergen i krise! En hel haug med spisesteder i Norges nest største by, med mer enn en kvart...

Nora Mørk – ferdig med Norge?

Nora Mørk - ferdig med Norge? Etter en lang feide med det norske håndballandslagets ledelse, kan Nora Mørk ha kastet...

Lukk