Claudio Ranieri (65). “The Thinkerman”. Italieneren som reiste hjem til sin gamle mor, i stedet for å feire ligagullet med sine Leicester-spillere, da sensasjonen var et faktum i mai 2016. Ni måneder senere – er en av de mørkeste dagene i klubbens historie.

En skammens dag.

Claudio Ranieri med trofeet Foto: Wikipedia.org

Mange managere har forsøkt før ham, å vinne nok kamper i Premier League til å overleve som nyopprykket lag. Leicester overlevde så vidt den første sesongen, før Claudio tok over. Klubben var de aller største favorittene til å rykke ned. Claudio Ranieri brukte mindre midler enn fleste av sine konkurrenter, men nektet å tape kamper. Svært mange meget kvalifiserte managere hadde forsøkt før ham – uten å lykkes.

Leicester ledet serien i de tre første kampene av den magiske sesongen 2015/2016, da klubben ble satt på fotball-kartet for alltid. Claudio Ranieri dro spillerne sine inn en drømmeverden ingen hadde sett maken til. Med noen få uavgjort og kun tre tap – ledet Leicester Premier League f.o.m 22. serierunde, og ledet til det hele var over, da var det spilt 38 kamper.

Resten er historie.

En trist og grådig historie nå, om eiere som ikke ser det menneskelige aspektet i å vinne trofeer og som ikke vet å behandle sin mester-trener med respekten han fortjener. Fotballverden er i sjokk. Claudio Ranieri, som av alle blir omtalt som den perfekte managere, en gentleman og filosof blant fotball-ledere, burde åpenbart fått en bedre behandling av den thailandske presidenten, Vichai Srivaddhanaprabha.

Leicester City hadde vunnet Premier League til 5000 ganger pengene. Og de vant med hele 10 poeng foran Arsenal på andre, og ekspertene hevder fortsatt at det er tidenes overraskelse i den moderne fotballen. Da fortjener manageren bak bragden en bedre behandling.

Klubben har utvilsomt slitt denne sesongen, men gjort det bedre enn forventet i Champions League, som er Leicesters første sesong blant de aller beste, og er dermed i en læringsprosess. Er det da riktig å sparke en manager som har vunnet det aller gjeveste trofeet i England, et trofé som ikke engang Liverpool har maktet å vinne?

Hadde de rike eierene i Leicester hatt et snev av sunn fornuft, burde Claudio Ranieri fått bli værende i klubben, i en eller annen rolle – som en gest og en takk for jobben han har gjort. Ikke bli kastet på dør som en 65 år gammel pensjonist som ikke fortjente trygden sin.

Det er assistenmanager Craig Shakespeare og førstelagstrener Mike Stowell som vil ta ansvaret for laget fram til en ny manager er klar. Roberto Mancini, Jürgen Klinsmann og Alan Pardew er navn som nevnes til å ta over Leicester skuta.

En trist dag for engelsk fotball, en flau dag for ledere og eiere i Leicester City.

 

Kilde: BBC.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VM i Lahti 2017 – Norge mot Sverige, et skifte?

Uten Therese Johaug og Petter Northug i toppslag, er det duket for et aldri så lite skifte i VM i...

Lukk