England ute, Frankrike – Kroatia til finalen!

England holdt pusten før semifinalen mot Kroatia, nå ligger britene og sover ut rusen og sorgen etter å ha tapt, på nesten verst mulige måte. Etter å ha tatt en tidlig ledelse, klarte Luka Modrić og hans lagkamerater å snu det, men det måtte ekstraomganger til.

Det var sterke Mario Mandzukic som sendte Kroatia til himmels, og til finalen i VM i samme øyeblikk, og vi burde ha ramset opp alle spillerne i en ren hyllest til Kroatia, men køer oss med at Liverpools Dejan Lovren, må få kudos for å styre den defensive veggen i forsvaret, eksemplarisk. Banens beste?

No more tears or pain now – this young England team deserve our applause

The Guardian

«52 years in hurt» og «It’s coming home» er strofer som den britiske media har skrevet om i mange uker, nå skulle det endelig snu. «Three Lions» var så nær, men alt endte i tårer i stedet. De ellers så nådeløse sportsjournalistene lar sablene ligge, det er et godkjent VM denne gang. Faktisk ser framtiden lys ut for det unge landslaget Gareth Southgate har ledet i Russland.

England ute, Frankrike – Kroatia til finalen!
England ute, Frankrike - Kroatia til finalen!

Forventingene til England var enorme, mot Kroatia, men etterhvert skulle det skye over … Foto: Vargas12.com

England ute, Frankrike - Kroatia til finalen!

‘Three Lions’ var nær ved å nå finalen, men Kroatia var sterkere

Forhåpningene var for en gangs skyld ikke til stede, de fleste som ble spurt i forkant av mesterskapet, hadde liten eller ingen tro på at England kunne gjøre det særlige bedre enn i tidligere VM de siste gangene. Det er 28 år siden siste gang var i en semifinale. De engelske spillerne vil bli hyllet som ekte helter – så fortjent, så fortjent, når de kommer hjem til England, etter å spilt bronsefinale mot Belgia.

Frankrike slo ut et godt Belgia, som har imponert oss stort gjennom mesterskapet.

Forutså du Kroatia-Frankrike i finalen for VM i Russland, må det ha vært flaks, eller du må ha inngående kunnskaper rundt dette kroatiske laget, som har sloss som løver. Noen medier skriver at England undervurderte Kroatia i semifinalen, men den er vi ikke med på. Kroatia hadde mer krefter, og var bedre i andre omgang, og i andre ekstraomgang – da avgjørelsen falt.

Vi er ikke lykkelige over utfallet, vi skulle ønske å se England i finalen, men det er Kroatia som fortjener den plassen, de fortjener honnør for å være tøffere, sterkere og raskere når det gjaldt som mest. Men vi vil gi all honnør til unge England også, som vil imponere oss igjen om noen år, i både EM og VM.

Må vi hylle Frankrike?

Nei, vi gidder ikke det. Vi noterer at Les Blues har gjort det som skal til for å slå ut de fleste på sin vei til finalen, at de har en taktikker på benken i Didier Deschamps, en glimrende målvakt i Tottenhams Hugo Lloris og at det N’Golo Kanté som bør få større overskrifter enn Paul Pogba på midtbanen. Ja, da, de arrogante franskmennene er gode i å spille fotball, men både spillerne og fansen er uspiselige. Og de har karisma som et strykejern, de aller fleste. Så er det sagt.

Vi håper på Kroatia, som også har VMs beste spiller i kapteinen, Luka Modrić.

Et mesterskap er over for vår del, det ble som ventet, ikke som forventet, men du verden så mye fantastisk fotball vi har opplevd. Takk Russland, for at dere har vært med på å imponere oss mest.

De kommer snart hjem, de ekte heltene som fortjener all mulig honnør for forsøket. Unge England blir spennende og følge i framtiden, for oss anglofile. Heldigvis er det kun én måned til Premier League-start.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nuno forlenger med Wolves!

Nuno forlenger med Wolves! Nuno Espirito Santo (44) tok engelsk fotball med storm, når han førte Wolverhampton Wanderers til 99...

Pappa jeg skal pule – har du kondom?

Pappa jeg skal pule - har du kondom? Hadde du besvimt om spørsmålet dukket opp hjemme hos dere? Som de...

Lukk