Et asiatisk organisert spillsyndikat med direkte link til mafia og andre kjeltringer over hele Europa, med mer enn 400 kamper involvert i tidenes kampfiksingskandale. Allerede er 51 personer arrestert. Sannsynligvis er dette bare toppen av et enormt isfjell, man kan bare frykte hvilke konsekvenser det får for toppfotballen i Europa. 

Europol har satt i gang en omfattende etterforskning som går på kryss av flere europeiske landegrenser. Tysk politi beskrev dette som et globalt nettverk som involverer kurerer som bestikker spillere og dommere på opptil £ 86,000 per kamp,rundt om i verden.

Den største enkeltsummen som skal ha blitt betalt ut til involverte klubber og spillere for å fikse et resultat skal være på omlag 140.000 euro.15 nasjoner skal være involvert. Deriblant Nederland, England, Ungarn, Slovenia og Tyskland.

BBC skriver at Europol har etterforsket saken i 18 måneder. Bakmennene skal ha tjent 8 millioner euro.

Den norske kamfiksingskandalen som ble rullet opp i norsk fotball i 2012 ser ut som bagateller, sammenlignet med den skandale som nå rulles opp i Europa forøvrig. Enda det som skjedde her hjemme isolert sett er svært alvorlige hendelser.

– Hvordan dette vil påvirke fotballen på internasjonalt nivå kan man bare gjette seg til. Det er bra at det ryddes opp og at de skyldige får sin straff. Uansett hvordan skandalen har blitt gjennomført, kampfiksing har ikke noe i fotballen å gjøre. Får dette fortsette vil det ødelegge de grunnleggende verdier vi har tuftet vår idrettshistorie på, både nasjonalt og internasjonalt.

En Champions League kamp spilt i Stobritannia de siste tre fire år, er blant de kamper som nå etterforskes. Det samme er flere ligakamper i toppserien i de beste ligaene i Europa. EM og VM kamper er også plukket ut for å etterforskes.

Det er ingen tvil om at dette er den største etterforskningen av mistenkelig kampfiksing i Europa. Den har avslørt resultater som avdekker et stort problem for fotballens integritet.

Kan norske klubblag eller det norske landslaget være involvert i en slik skandale?

Kilde: BBC.co.uk

Vargas

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/ovrigalandslag/article16180281.ab

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolverhampton Wanderers- Where’s the money gone?

This is the true story of the sleeping giant. Wolves, one of the best football teams in Europe for about...

Se video av det nye Paradise Hotellet i Mexico

Stian og Vida Lill gjør som kjent retur til "Paradise Hotel", denne gang som med programledere der de skal snakke med...

Lukk