Om noen år er første avgang klar. 10.000 personer er villig til å forlate jorden for å bo og leve på Mars, vel vitende om at de aldri kan returnere. For 24 personer kan det bli virkelig. Planen er å beholde en permanent base på den røde planeten. Utfordringene er mange. 

Mars-One prosjektet har en verdi på 6 milliarder Dollar.

– Er dette noe du kunne vurdert å bli med på? Å si farvel til alle du har kjær for å reise en-veis reise til en fremmed planet, sammen med bare fremmede mennesker? Ikke for meg heller. Men interessen er formidabel for andre med eventyrlyst og en formidabel trang til å oppleve en reise ingen andre før har gjort.

Man skal vite hva man går til før man belager seg ut på noe sånt, men hvordan kan man vite det når det aldri før har skjedd?

Man må være 18 år, ved gode helse og snakke flytende engelsk, være villig til å strekke seg langt for å overleve i et tøft klima, resten av livet. Temperaturen på planeten Mars er minus 55 grader.

Meningen er å få sendt av gårde 6 lag med 4 personer på hvert. De skal sende med to års mellomrom. Reisen tar tar drøye syv måneder, første reise er planlagt å ta av fra planeten Tellus til planeten Mars i år 2022. Det er bare ni år til. Du har fortsatt muligheten til å søke deg plass.

 

roadmap2023Slik vil kolonien på Mars se ut Foto: Mars-One.com

Rom-teleskopet Kepler er jordens øye mot verdensrommet og NASAs stolthet. Kepler kan gi svært mye viktig informasjon om hvordan ting foregår rundt oss. Jorden er som kjent en liten brikke i det enorme universet, med et kraftig Rom-teleskop som Kepler kan NASA kartlegge en reise langt utenfor de tidligere besiktigelser og det kan gi oss svar på om vi er alene.

De aller fleste som har greie på slikt er enig om en ting. Det er kun snakk om tid før vi finner livsformer på andre planeter. 

Mars-boeren som vi tidligere refererte til som aliens med store øyne og en lang og tynn kropp kan vi vel forhåpentligvis se bort i fra. De holder ihvertfall ikke til på Mars. Det har kjøretøyet, Mars-roveren «Curiosity», bekreftet via omfattende leting,  i mange måneder.

NASAs mest vellykkede prosjekt noen gang. Å lykkes med å sende en svært bil til en annen planet er intet mindre enn imponerende. – Roveren ble sendt ut i rommet fra NASA Kennedy Space Center 26. november 2011. Ca et svangerskap senere lander den helt perfekt etter å rast mot MARS i en hastighet på over 20.000 kilometer i timen før den gikk inn for landing.

Reisen til den røde planeten vil ha samme rute, men langt viktigere innhold. Mennesker som skal leve og dø på Mars.

Det er over 60 millioner kilometer til Mars, og reisen er ventet å ta rundt 200 dager. Astronautene må gjennom åtte år med trening før de får anledning til å dra.

I mellomtiden vil Mars One sende opp en rekke ubemannede fartøy med roboter og materialer, slik at alt skal stå klart når de første astronautene kommer frem.

Dette arbeidet skal etter planen starte allerede i 2016.

God reise!

 

Kilde: NRK.no

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Etterlysning: Har du sett Anja?

21 år gamle Anja Weløy Aarseth er meldt savnet siden 28. august. Anja skulle jogge i et tur område ved Ålesund,...

Lukk