Er å leve som Anastasia din våte drøm? Filmen, «Fifty Shades of Grey» går fortsatt på de fleste kinoer verden over, mange har blitt kjent med de to hovedrolleinnehaverne, Anastasia og Christian. Mann og kvinne, elev og lærer.

Om filmen ikke gav deg den helt store tenningen, kan den ha hatt scener som gav ideer til handling. Fikk Anastasia det som hun drømte om, eller ble hun brukt?

Finnes det grenser for hvilke hjelpemidler, verktøy og sexlektøy man kan bruke for å få nok tilfredsstillelse? I USA gikk jernvarehandelen tomme for tau og tape etter premièren av årets mest omtalte film, Fifty Shades of Grey. Om dette var tilfelle her hjemme, er vel heller litt tvilsomt.

Er å leve som Anastasia din våte drøm?

Er å leve som Anastasia din våte drøm?

Filmen setter nok rekorder i flere land hva antall kinobilletter solgt, angår, men kritikken var større enn hyllesten de fleste steder. Mulig ble bok-leserne skuffet, og de som ikke hadde lest bøkene før filmen kom, er jevnt over positiv.

Bøkene om dette mye omtalte paret, skrevet av den britiske forfatteren E.L. James ble solgt i et eventyrlig antall over hele kloden. Hvorfor er det ikke lett å svare konkrete på. Men en av årsaken for suksessen kan være det erotiske innholdet best kjent som «husmor-porno».

– Venner omtaler bøker de leser, så går jungeltelegrafen, populariteten sprer seg raskt, via sosiale medier, først i Storbritannia, så USA, så Europa. Alle ville lese om fantastiske, rike, mystiske og velkledde Christian Grey som behandler vakre Anastasia slik kvinner bør behandles.

Med sensualitet, men også med et sultent begjær. Eller var det ren vold?

– Anastasia, spilt av deilige, Dakota Johnson, fikk sitt liv snudd på hodet, i aller høyeste grad etter at hun møtte Mr. Grey, spilt av Jamie Dornan. BDSM-miljøet ville på død og liv uttale seg om hvor feil dette framgikk av filmen, og at det slett ikke er slik de lever ut sine drømmer.

Kvinnegruppa Ottar, og alle andre dyrene i Hakkebakkeskogen ville også gjerne uttale seg om hvor grusomt Anastasia ble behandlet, og ville sågar stoppe filmen. En amerikansk film, der kvinne møter mann, der han har tilbøyeligheter til å gjøre hva som helst, for å få det som han vil med henne. Og får det.

En ond psykopat, en utspekulert sadist, eller en kåt milliardær som ikke er vant til å ha nevnerverdig motstand? Fra bok til film, fiksjon og fantasi, men likefullt svært alvorlig for de som opplever traumatiske opplevelser i forholdet.

Kunne du ha levd i forholdet med Christian Grey som Anastasia, eller hadde du anmeldt fyren på flekken?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du NORWEGIAN-fast?

Er du NORWEGIAN-fast? Mange tusen piloter streiker i Norwegian, det rammer svært mange lojale kunder, kunder som ikke vil kjøpe...

Derfor trenger ikke Arsenal ny spiss

Mange fotballeksperter på norske og engelske TV-skjermer har denne sesongen antydet at Arsenal ikke bare er interesserte i Edinson Cavani,...

Lukk