Når du skal spise lunsj med dine kollegaer neste gang, ta en liten opptelling rundt bordet og se hvor mange som sitter bøyd over sin iPhone eller Smarttelefon. Det er stor sjanse for at fler enn halvparten er opptatt med pekefingeren over skjermen. 

– Man blir asosial og innesluttet av å gjøre bare»sine» ting, uansett om man skriver en viktig sms, spiller «Angry Bird», «Wordfeud» eller legger kabal. Vi er alle vår egen sjef og kan gjøre som vi selv vil. Spesielt i lunsjen. Men er ikke det et skritt tilbake i vår sosiale adferd? Burde vi ikke heller snakket med de vi nyter vårt daglige brød sammen med?

– Til tross for at man sitter i et meget viktig møte så er det faktisk en god del avdelingsledere, direktører og disponenter som bare må sjekke telefonen sin. Det kan jo ha skjedd noe siden sist. Meldinger i innboksen, noe nytt på Facebook, eller kanskje en viktig mail? Det er mange grunner til å måtte sjekke.

 

Foto: Barnevakten.no

Nesten alle har en Smart telefon, som kan brukes til det meste. iPhone har til og med en egen digital stemme, Siri, som du kan spørre om alt mulig, og i tillegg få svar. Riktig nok på engelsk, men dog. Smart telefon er smarte greier. Men kan den være fordummende hvis den tar all vår tid?

Dvs, Smarttelefonen er hverken dum eller smart. Det er brukeren som er dust, om man ikke viser hvem som bestemmer.

Synes du det er greit at alle sitter med hver sin telefon i lunsjen, så er det ok.

Jeg synes det er på sin plass med en telefonkultur endring i det norske samfunnet, slik at vi ikke blir mumifiserte einstøinger med en lang finger som kun kan brukes på telefonskjermen.

Framtidens lunsjpauser blir kanskje inntatt i enerom med Smarttelefonen i den ene hånda og skiva i den andre om vi ikke er på vakt. Burde vi ikke heller rett og slett spørre den som sitter ved siden av. «Hvordan går det?»

Ta del i debatten, vår viktigste sosiale egenskap er jo å snakke med hverandre. Face to face, ikke via sms eller mail.

Vi må ikke la den moderne teknologiens framskritt få oss til å glemme at vi er sosiale vesener som har godt av å snakke, diskutere, flørte og å tørre å ha egne selvstendige meninger.

Foto: http://www.freedigitalphotos.net

Gjør det til en vane at du slår av Smarttelefonen når du går til lunsj, så bidrar du til at det blir hyggelig i stedet for et Smarttelefon LAN- Party.

Det moderne samfunnet forlanger at vi er sosiale, på nett og følger med i de fleste sosiale medier. Det betyr ikke at vi må være «online» til en hver tid.

 

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article14291543.ab#abArticleComments

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du på jakt etter din første bolig? Da kan du få problemer

Den sittende regjeringen er livredd for at unge i etableringsfasen ikke vil klare å betale for seg. Derfor har de gitt bankene...

Jenter bør sette grenser for kåte gutter med å tørre å si nei

Er du jente mellom 16 0g 19 år så er sjansen stor for at du har opplevd gutter som har...

Lukk