De yngste barna som ikke ennå skjønner verdien av penger kommer selvsagt til å hyle seg både svett å rød om de skulle få en konvolutt med papirlapper oppi. Skikkelig nedtur. De litt større barna, som alltid trenger penger til et eller annet, men som aldri har fem flate øre, de elsker den hvite konvolutten med aller helst masse sedler.

– Julegaver hører til vår juletradisjon, og den bør følges. Allikevel er det lett å bli for ivrig med innkjøpene, slik at pengene forsvinner litt vel rask, og lenge før neste lønning. Det er det opp til deg selv å holde styr på. Med enkle grep kan pengen vare lenge. Sett opp budsjett og ikke bruk kreditt. Gjør store innkjøp, kjøp det du kan på nettet og ta aldri opp forbrukslån av noe slag.

– Står det penger på ønskelisten er det etter min mening helt greit å gi penger. Det eneste negative er at man avslører sin egen økonomi ved å gi det, fordi de fleste gir ut i fra hva man har råd til. Mitt beste tips er å gå sammen med andre. Venner eller familie og bli enig om en sum begge kan gi til den som ønsker seg sedler. Da blir det mer i potten til sammen.

– Fordelen med å få penger er at man kan handle nøyaktig det man ønsker seg, eller man kan spare til det som står først på ønskelisten. En annen fordel er januarsalget. Det er mange varer som blir satt ned mange prosent rett over nyttår, har man vært heldig og klart å få samlet sammen noen «grunker» til jul er det bare å kline til på salget og få varer helt ned i 50% avslag.

IMG_0076 Kopie Foto: Guido Braun

Julegaver er det viktigste med julen for mange, spesielt de yngste. Allikevel kan det bli for mye av det gode. Om ungene får en gave å åpne opp hver eneste dag fra 1. desember er det ikke så rart at det fort kan bli for mange gaver å pakke opp på dag 24. La heller barna få færre gaver, og heller litt dyrere, kjøp sammen med andre i familien så er det kanskje mulig å få plass til alle gavene rundt juletreet. Det utvilsomt bedre med kvalitet enn kvantitet.

Jeg kjenner en mann som er ganske gammel. Han husker godt sin barndoms jul, og det beste han husker var en helt spesiell gave. Det var en bil i papp som han hadde et helt år før den gikk i oppløsning. Den fikk han av sin bestefar.

Tiden går, slekt skal følge slekters gang. Julen er en høytid vi har godt av å roe oss ned i. Det er mørkt og kaldt de fleste steder i landet. Den beste gaven for mange er å få være sammen med mange man er glad i. Husk på de som ikke har så mange, og vær raus. Åpne opp din private «storsal» til de som er mest ensom, de gamle og syke. Gi derfor av hjertets-lyst, men ikke la handelsnæringen lure deg. De gjør nemlig alt de kan de neste ukene.

Om du ikke kan gi penger i gave til de som ønsker seg det, så kan du gi en lotto-kupong. Det kan bli veldig mange penger.

God advent!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nå kan det bli lov å reklamere for alkohol i Norge

  - Regjeringen har lenge kjempet hardt for å kunne beholde forbudet mot alkoholreklame på TV i Norge. Den har...

Toppen av frekkhet-saksøker egne gisler

  En septemberdag i 2009 i Topeka i Kansas- USA banker det på døren hjemme hos ekteparet Jared og Lindsay...

Lukk