Det er i så fall din egen skyld. Det er vikitg å unngå å gå tom for penger, fordi det er dyrt å leve, og skal man leve så må man ha mat, og mat er dyrt i Norge, og dyrere skal det bli. Drit dyrt!

Legg sammen inntekten din og samboerens- hvis du er så heldig å ha det. Det er nemlig veldig pengebesparende. Å være to. Samfunnet er ikke lagt opp til at man skal være enslig, i hvertfall ikke rent økonomisk.

Legg sammen de utgifter du vet du må ut med i løpet av en måned. Strøm husleie/ huslån, bensin til bilen, klær,  forsikringer og penger til mat for 4 uker.

Legg også vekk noen tusen ekstra til regninger som kommer før neste lønning er på kontoen.

Da kan dere se hva dere sitter igjen med etter at alt av nødvendige regninger og annet er betalt.

Hvis du og partneren din greier det, så slipper det å være tomt for penger før neste lønn kommer. Og har dere enda litt mer disiplin så kan dere faktisk legge unna litt ekstra penger til en tur også. Kose tur på fjellet eller på hotell om dere heller ønsker det. Penger er til for å brukes er mitt motto- men jeg prøver allikevel å ikke bruke alt på en gang. Det er sjelden smart …

Jeg synes det er lett å sløse med penger også, man må ha litt styring for å unngå å gå tom- ingen tvil om det. Men regn litt på det. Kjører du innom Statoil annen hver dag for å spise lunsj så er det mange hundre kroner i måneden, smører du matpakke i stedet, så er det masse penger å spare.

 

jævlig mye penger!

Når du gjør innkjøp så kjøp stort. Kjøp alt du trenger for en hel uke, så slipper du å stoppe for å handle hver gang du passerer en butikk-

Greier du eller partneren å kutte på det som koster mest, f eks røyk. Det er vel ikke så mye som er dyrere enn det. Og det er ikke så dumt å slutte rent helsemessig heller.

Men unngå for all del å ta opp lån for å innfri andre lån, unngå å bruke dyre kredittkort. Bruk aldri annet enn egne penger, og spar opp summen før du kjøper deg noe du har lyst på. Man kan kjøpe på avtale der du kan vente til det er gått 6 eller 9 mndr, men da må hele summen gjøres opp, ellers begynner det å løpe renter på rundt 20%. Det blir dyrt det.

Man skal kose seg og dra på ferie når man har fri, men det blir langt hyggeligere om man har spart opp midler og bruker penger man selv har jobbet og tjent inn, enn å reise på krita. Er du ikke enig?

 Har du gode innsparingstips?

God tur da!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Når han ikke vil…

   Mulig det er en myte, men det er oftest hun som ikke orker sex, mens han alltid har lyst....

Australia skjelver- historiens sterkeste syklon på vei

Det australske folket skjelver. En syklon som vil ha kategori 5 i styrke ( 5 er det meste) vil treffe...

Lukk