Det går litt ekstra penger i påsken, og da er det sikkert mange som er blakke nå? Fortvil ikke! Det er mange måter å få inn noen kroner på. Du kan feks. ta deg en ekstra jobb etter skolen, du kan spørre om et lite forskudd hos arbeidsgiveren din, om du allerede har jobb.  Eller du kan låne en sum av foreldre eller venner, men betal tilbake hele summen- det lønner seg i lengden. Ikke sats på spillesystemer i Lotto- der er sjansene for små til å vinne større summer.

Penger gir muligheter. Har du penger kan du gjøre mye mer enn om du er blakk. Penger betyr frihet, ihvertfall om du har nok av de, og er du rik så kan du forvalte formuen så den blir større med enkle grep. Du kan spare i fond, sette pengene på høyrente konto, eller innvistere i eiendom.

Kjøp og salg av diverse er aldri noen sikker vei til noen formue. Det er alltid markedet som bestemmer. Har du en bruktbil, som du mener er verdt feks 50.000 kr så er det ikke sikkert det er marked for at din bil er verdt den summen. Hvis ingen vil betale så mye så er det ikke marked for å få 50.000 kr for bilen-.

Det lønner seg alltid å spare penger, for å unngå å bli blakk, for å ha en buffer om noe skjer, feks med bilen din, eller vaskemaskinen. Greier du å spare 200 kr pr mend så blir det 2400 kr pr år. Og greier du å spare 500 kr pr mnd så blir det 6000 kr pr år. Noe å tenke på?

Det er lettere enn du tror å spare. Men det krever litt. Du kan feks spare ved å gå ut på byen en gang mindre i måneden, du kan droppe den ene colaen i lunsjen, du kan spare mye på å handle i billig kjeder som Kiwi, Rema og Rimi i stedet for på Statoil og seven eleven- der er det dyrt der! Du kan handle en storhandel i uka, i stdet for mange små.

Og en ting til, det går ann å bytte jobb også, hvis du synes du får for dårlig betalt!

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
onani, orgasme, kåt, og sex

Er ord som selger! Og jeg har nevnt dette før, hvorfor er vi så sex fikserte? Jeg må jo snakke...

Terroren kommer nærmere oss

Det er et skremmende scenario man tenker seg, hvis feks Oslo sentrum skulle få oppleve terroren lik den London fikk for...

Lukk