Er du dritt lei varmen? For nordmenn som er vant til somre med en snitt temperatur på ca 17 grader, kan det være tøft å oppleve et snitt på 22 og en dagtemperatur på mer enn tredve varme grader.

Noen ytrer ønske om svalere dager da varmen setter en stopper for den minste aktivitet. 

Vel, det er ingen hemmelighet at denne varmeperioden kan være i varmeste laget, men man bør også prøve å huske på at den garantert ikke varer særlig lengre.

Vi må gjøre det beste ut av situasjonen og passe på de yngste og aller eldste samt våre kjæledyr.

Trenger du råd og vink på hvordan du takler varmen best, så er du kommet riktig. Har du allerede blitt solbrent i sommer, kan du finne noen gode råd i et tidligere innlegg på vargas12.com.

  • Vær ute på havet, ved havet er det alltid mer luftig enn andre steder
  • Spis masse frukt, drikk masse kald drikke ofte, spis is og hold deg i skyggen
  • Invester i et klimaanlegg, tak-vifte, bord- eller gulvvifter som kan gi deg litt luft der det er som varmest
  • Opphold deg i de svaleste rommene om du må være innendørs
  • Dusj i så kaldt vann du orker, også rett før du skal sove om soverommet er varmt
  • Kle deg lett og luftig, sitt med bena i iskaldt vann, bade i sjøen om mulig
  • Unngå direkte sol på kroppen, vær mest mulig i ro og unngå fysisk aktivitet
  • Reis til andre steder i landet, gjerne ut av landet- om du vet det er kjøligere der
  • I større handlesenter er det air condition, gjør kloke innkjøp når det blir for varmt
Er du dritt lei varmen?
Foto: Vargas12.com

Er du dritt lei varmen?

– Det er ikke så mye vi nordmenn mener så mye om som nettopp været og temperaturen. Noen skriver opp dagens temperatur i sitt arkiv som går langt tilbake i tid, og har planer om å gjøre det så lenge det lar seg gjøre, eller man husker hvorfor et slik daglig gjøremål skal gjøres.

Glemmer man det så er det kanskje ikke viktig lengre.

Når temperaturen stiger gleder de fleste seg over at det endelig er sommer, men det kommer helt an på hvor kvikksølvet i termometeret stopper.

Vi er ikke så godt vant til dager med mer enn 30 grader over så lang tid som vi har opplevd denne sommeren i store deler av landet. Men har vi lov til å klage på varmen?

Så lenge det finnes muligheter til å avkjøle seg- bør vi ikke klage, men heller gjøre det beste ut av situasjonen.

Når temperaturen igjen kommer ned på normalen, dvs rundt 18-20 grader er det endelig mulig å gjøre mer normale sommerferie-aktiviteter, enn å sitte under tak-vifta og banne og kjefte pga varmen.

Langtidsvarslene for store deler av Norge viser stigende badetemperaturer og høyere dagtemperatur gjennom neste ti-dagers periode. Har du sommerferie nå, trenger du slett ikke å reise ut av Norge for å bli brun nok, om du orker- eller få badet nok i sommer.

SMHI= Sveriges meteorologiska och hydrologiskainstitut, er utvilsomt et langt mer fornuftig sted å se etter kommende vær og vindforhold, også for Norge.

Glem yr.no og pent.no som i all for stor grad har feil og mangler ved sine meldinger. Svært ofte opererer disse med helt andre meldinger enn den svenske, SMHI. 

For Sør- og Østlandet ser det ut til å bli en av tidenes beste somre, ja kanskje den beste på manns minne som det heter så flott. Juni var veldig bra i Sør Norge, og  juli ser ut til å bli om mulig enda bedre.

Bra som i mye sol og lite nedbør, som de fleste ønsker seg.

Det er lov til å bli dritt lei varmen, men ikke si det til noen. Sommeren 2014 vil for de aller fleste bli sett på som drømmesommeren, somre over alle somre hva temperatur og soltimer angår. For all framtid.

God sommer!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Miley Cyrus er ikke død, ikke ennå!

Ondsinnede rykter rundt kjendisers død er et kjent begrep. Nå blir disse ryktene satt ut av-hvem-som-helst og stadig oftere via sosiale...

Evra til Juventus!

Louis van Gaal har startet sin opprydding i en diger Manchester United-stall. Patrice Evra (33) som hadde et brukbart VM...

Lukk