Det viser seg ar de aller fleste solbriller ikke holder det de lover, og at de ofte er feilmerket mht kvalitet og beskyttelse. Er du fornøyd med dine solbriller? Og visste du at det er direkte skadelig for øynene å være på sjøen i sterkt sollys. Du kan få samme symtomene som om du ble snøblind, noe du lett kan bli feks på fjellet i Påsken når solen skinner.

Kjøper du CE-merkede solbriller for å være på den trygge siden? I så fall har du ingen garanti for at brillene beskytter like bra som merkingen kan tyde på.

CEMed dette merket skal solbrillen oppfylle sikkerhets-kravene. Men gjør den det?

En stortest viser at mange solbriller som selges i Europa ikke tilfredsstiller offentlige krav, til tross for at de har CE-symbol. 

Men nå viser det seg altså at mange briller som er merket med CE-symbol likevel ikke tilfredsstiller EU-standarden.

En undersøkelse av 646 CE-merkede europeiske solbriller, avdekker at omtrent 20 prosent av dem seiler under falskt flagg. De er CE-merket uten å tilfredsstille alle de offentlige kravene i EU-standarden for solbriller.

Standarden har blant annet regler om graden av beskyttelse mot skadelig UV-stråling. Dette betyr at du ikke kan være sikker på at du kjøper en solbrille som står til pris og kvalitet som den lover-

Uansett, det er bedre å bruke solbriller enn å gå uten. Solbriller beskytter øynene for både, støv, pollestøv og andre partikler i luften, foruten det sterke sollyset.

Og bruker du å sole deg i solarium, bruk alltid beskyttelses briller halve tiden du soler deg.

Og bruk solbriller på sommeren. Alltid.

kilde NRK.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pass opp, forikringsselskapene lurer deg lett!

Nå er jeg skikkelig forbanna!! Jeg har kjøpt meg bil, og sjekket med flere selskaper. Inkl det jeg har i...

Er du redd for å drite deg ut?

Det er ikke jeg! Og jeg vet det er mange som feks sliter med å gå over en åpen plass, bare...

Lukk