Er det du eller dine barn som bestemmer over husstandens økonomi? Selvsagt er det ikke barna. Det er 100% foreldrenes ansvar.

Foreldre må selvsagt sette forholdene til rett for at de unge aldri kan surfe for fler tusen kr på Internett via sin mobil telefon. Allikevel bør unge med tilgang til nettet via sin Smart telefon få vite hvordan det fungerer.

Alle som er i besittelse av en telefon, eller bestiller et mobil abonnement må alltid sette seg inn i lover, regler og ikke minst pris på hver eneste avtale man går inn i og skriver under på.

Alle mobilselskap ønsker å tjene mest mulig penger, selvsagt gjør de det. Om du eller dine barn ikke setter dere nok inn i lovverket og avtalen du undertegner så driter mobilselskapet i det. De sier hurra og er glad for å tjene mer penger.

I de fleste butikker og nettbutikker du kjøper din nye mobil er det fler menyer man kan velge i mellom, etter hver og en kunde sitt bruksbehov. Her kan man velge «kontroll abonnement», slik at den månedlig utgift ikke overskrider en viss sum pr mnd.

– Det er ikke det samme som at du får en SMS for at det nå begynner å nærme seg en grense. Det er det ingen barn eller unge som tar seg notat av uansett. Så det må du ikke stole på.

Gjør deg selv og dine barn en tjeneste så kan du spare veldig mye penger.  Ved å forklar barna litt om penger og økonomi så har de litt mer forståelse av at det er dyrt å eie og å bruke mobiltelefon.

Ingen mobil-selskap betaler tilbake penger om du som forelder ikke har satt deg inn i avtalen du har signert. Vær helt sikker på at du vet hvor mye du må betale for ditt barns mobilbruk, og Internett bruk.

Noen kan være logget på i hjemmet uten å betale, andre kan være på nett til enhver tid og betaler deretter. Les alle avtaler grundig, også det med liten skrift- før du skrive under.

Vargas

http://www.aftonbladet.se/wendela/article15620438.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen 2012- Snekker Tov sliter med sulten, reiser han hjem?

Farmen 2012 er godt i gang og det er allerede en deltager mindre, da Ann Krisitin tapte tvekampen  og da...

SVERIGE med tidenes opphenting mot Tyskland!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bDQtqP04eJ4[/youtube] Magiske minutter i München. Tyskland går til pause med 4-0 ledelse og har tre viktige VM poeng i lomma....

Lukk