Er du lykkelig? Og hva er lykke for deg? Hvordan kan man måle lykke?

Jeg er lykkelig på min måte, andre på sin. Noen er ikke lykkelig for fem øre, tvert i mot. Noen er svært ulykkelige, ensomme og fortvilet av forskjellige grunner. Men det er grunn til å tro at de aller fleste i Norge er mer hyggelige enn mange andre mennesker i andre land vi har grunn til å sammenligne oss med-

Og vi har en tendens til å sammenligne oss med Sverige. Og vi slår Sverige i denne siste målingen også, bare slått av Deilige Danmark og faktisk noe overraskende Finland, er målt som lykkeligere innbyggere enn oss nordmenn, ifølge Gallup World Poll –

De nordiske landene havner øverst på listen over de lykkeligste landene i verden, med unntak av Island, som ligger på 23. plass.

Listen er utarbeidet av forskere ved Gallup World Poll som har spurt ut tusenvis av mennesker i 155 land om deres lykkefølelse, skriver Forbes.

– Nordmenn har de siste årene hatt litt fallende interesse for materialistiske ting, og har derfor hatt en liten oppgang i lykkefølelsen. Det kan se ut som om at det beste for lykkefølelsen er å ha en del penger, men ikke være så opptatt av det, forteller professor Joar Vitterstø ved universitetet i Tromsø-

– Personlig tror jeg grunnen til at de slår oss kan være at danskene er litt mer optimistisk anlagte enn oss, men jeg har ikke sett det dokumentert noe sted, sier Joar Vittersø, professor i samfunnspsykologi til VG Nett.

Han har også hørt at danskene skal være utstyrt med litt mer selvironi enn nordmenn, noe som kan føre til at de opplever livet som litt dejligere enn det vi gjør.

Er man frisk, har venner, familie og  en jobb man trives i, så er det all grunn til å både være lykkelig og ha det bra i Norge med våre velferdsordninger, trygdeordninger og lønnsnivå. Mange er selvsagt uenige i politikken, skatter og avgifter samt litt for dårlig vær, og høye strøm utgifter, men noe må vi jo å ha og irritere oss over.

Men lykke forplikter også, man kan ikke sette seg med hendene i fanget og si: » Jeg bor i Norge, jeg er norsk, gjør meg lykkelig». Man må bidra selv, gjøre ting for andre og gi mer enn du får, lytt mer enn du snakker.

Arthur Arntsen, Hele Norges «Oluf» sa en gang- hvis man prøver å være snill, så er det så veldig dekkende, å være snill. Og det er jeg veldig enig i. Da har man også lettere for å være glad-   Da har du stor sjanse for å bli et lykkelig menneske- uten landegrenser…

Har man noen å elske så får man kjærlighet. Da er det lettere å være lykkelig-

Vargas

Kilde NRK. no

http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/1.7215110

kilde VG. no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10043664

HAPPINESS

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gruer du deg til jobben etter ferien?

Da bør du lese dette. Det er mange grunner til at mange synes at det er tøft å starte opp...

Du har plikt til å bry deg

I NORGE UTSETTES ETT AV TI BARN FOR OMSORGSSVIKT, VOLD ELLER MISBRUK. LIKEVEL TROR DE FLESTE AT DETTE IKKE ER...

Lukk