Er du naiv og lettlurt? Sannsynligvis er du både smart og oppegående, kjekk og populær, smart og intelligent. Men i visse sammenhenger, kan det hende du er som endel andre nordmenn, noe naiv og litt lettlurt, når det kommer til penger, kjærlighet og relasjoner.

Er du naiv og lettlurt? Click To Tweet

Du har sett det før, du har hørt om det en rekke ganger, nordmenn som blir lurt for alle sparepengene sine, fordi de har blitt lurt inn i noe de ikke makter å komme seg ut av. Godt voksne mennesker, ensomme og lengtende etter noen å bli elsket av, noen å elske. Ensomhet gjør folk ensporede og naive.

Det er på tide å våkne opp, dine verdier bør du vokte med omhu.

Når du blir kontaktet av noen du ikke kjenner, enten det er ansikt til ansikt, på nettet eller via telefon, bør du være skeptisk til om vedkommende har ærlige hensikter. Er du naiv og lettlurt?

Det kan være en hyggelig og ærlig sjel som ringer eller skriver til deg, men det kan også være profesjonelle kjeltringer som er ute etter pengene dine.

Er du naiv og lettlurt?

Er du naiv og lettlurt?

Dessverre finnes det mange kreative måter å lure til seg penger fra intetanende nordmenn som deg og meg. Vi er kanskje litt naive og har lett for å tro det beste om de fleste. Det bør vi nok slutte med, først som sist. 

Du hører rosenrøde fortellinger om venner, bekjente, kolleger og til og med egne familiemedlemmer som treffer den rette på nett. Kanskje det er veien å gå tenker du. Å lage en profil som kan fortelle verden om hvor fantastisk du er, hvor flink du er på kjøkkenet og hvilket kjæreste-emne du egentlig er.

Klokt tenkt. Du er jo flott på alle måter. En nett-date kan være det som faktisk endrer livet ditt for alltid.

Nettsvindel er en type bedrageri som blir utført ved bruk av internett. Svindelen kan for eksempel skje via SMS, telefon, e-post, applikasjoner og nettsider. Metodene som blir brukt, varierer. Svindleren har økonomisk vinning som mål.

Det er viktig at du anmelder forholdet til politiet så fort som mulig. På internett forsvinner spor fort. En god start på etterforskningen kan bety mye for saken din. Du kan ikke anmelde på nett. Kontakt lokalt politi.
Vi anbefaler deg i tillegg å kontakte banken din og forsikringsselskapet ditt. Har overføringen av penger nettopp skjedd? Ring banken umiddelbart og forsøk å stanse overføringen.

Kripos.no

Forelskelse gjør blind

Så treffer du kanskje den rette raskere enn du trodde var mulig, alt virker perfekt, du slutter å spise, du sover nesten ikke. Forelskelsens rus er i ferd med å ta helt overhånd. Nok til at den også gjør deg blind.

Blind for sunn fornuft, blind for kritiske og selvstendige tanker.

Er det for godt til å være sant, er det nettopp det. Du er i ferd med å bli lurt, Big Time.

Er du naiv og lettlurt?

Den personen du skriver med på nettet, som forteller alt du vil høre og som passer perfekt til din profil; er ikke den personen som du ser for deg. Det er en kvinne eller en mann, som har gjort dette mange ganger før, som har lurt naive nordmenn for mange tusen kroner.

Du har allerede sendt litt penger ikke sant?

– Til flybillett, til andre ting som vedkommende trengte hjelp med. Mulig det er en mager trøst, men du er ikke alene. Hundrevis, ja, kanskje tusenvis av nordmenn går på “kjærlighetens-limpinne” hvert eneste år. Du vil så gjerne håpe og tro at du endelig skal finne den store kjærligheten, som du fortjener herfra til månen. Men så gjør håpet deg litt naiv, og blind for de kritiske stemmene som sier. “Hold an, er dette riktig”?

Andre lar seg lure av “venner” som låner penger, eller andre som ønsker å få deg med på et investeringsprosjekt som høres smart og lovlig ut. Raske penger tjent, tror du kanskje. Du blir sannsynligvis lurt.

Noen velger å tro på e-poster som kommer på engelsk, som lover gull, grønne skoger og evig rikdom. Slett den mailen, snarest. Ingen kaster penger etter deg, det vil aldri skje!

-Nordmenn er rike, sammenlignet med de aller fleste andre på kloden. Det er det veldig mange som vet. Når det itillegg blir kjent at vi her oppe i isøde er litt naive og tror på julenissen, bare det blir sagt mange nok at han finnes, så er vi også lette offer for økonomisk kriminalitet, den ene eller andre veien.

Kriminelle søker etter lettlurte nordmenn

DU kan utvilsomt finne kjærligheten via internett, det er sant som mange sier- det er fullt mulig for de aller fleste. Bare husk å være årvåken så snart tema penger kommer på banen. Da bør alle dine mentale “varsellamper” lyse, på en gang.

Det smarteste du kan gjøre, om du mener du har funnet den rette mht profil, alder og resten som skal være på plass, møt vedkommende ansikt til ansikt; så snart som mulig. På den måten vil du få en magefølelse på om dette er et ærlig menneske som vil det samme som deg.

Er du naiv og lettlurt? Click To Tweet

Nett-kriminelle søker ensomme nordmenn. Mange hundre nordmenn går i felle hver eneste år.

Årsaken er sammensatt og kompleks, fordi man tror at den rette er funnet, men så er det ofte kjeltringer på jakt etter penger. Dessverre forsvinner det enorme summer ut av landet – penger som sannsynligvis er borte for alltid.

Ondskapsfulle og slemme

Normale oppegående og klare mennesker, gjør normalt ikke noe så uansvarlig og fryktelig dumt, å gi fra seg sparepengene sine til vilt fremmede som spør om lån. Men det er mennesker som er sårbare, ensomme, lengtende og rike, som håpet å finne en partner, leter på nettet og finner denne overraskende raskt.

Vedkommende som utgir seg for å være både rik, vakker og eksotisk, er sannsynligvis en kjeltring som driver med slikt på fulltid – nemlig å lure naive nordmenn.

Ordene man ønsker å høre, kommer ut av munnen til denne nye beileren, en spenning oppstår, lovnader om å komme på besøk blir ikke holdt, ønske om lån til ny flybillett kommer og man er fanget i garnet i det øyeblikket man betaler penger.

Ofte mye penger til det man tror er en potensiell kjæreste, en livsledsager og kompanjong, men så er det bare en drittsekk på jakt etter pengene dine.

Endel mennesker er ondskapsfulle og slemme, de bryr seg ikke om at du gir vekk formuen din, disse svindlerne gir seg ikke før de enten blir avslørt, eller til pengene dine tar slutt.

Dine verdier er i fare hver eneste dag. Ikke stol på andre enn de du faktisk kjenner godt. Bruk sunn-fornuft i hverdagen og i møte med mennesker, det være seg på nett eller ellers.

Lykke til!

Kilde: Kripos

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hopper du i fallskjerm?

Hopper du i fallskjerm? Eller, du hopper veil ikke i fallskjerm vel? For å spørre mer tvilende. Er du klar...

Lukk