Er du NORWEGIAN-fast? Mange tusen piloter streiker i Norwegian, det rammer svært mange lojale kunder, kunder som ikke vil kjøpe billett like lett hos det norske flyselskapet ved neste anledning. 

– Grådige piloter som allerede har en meget konkurransedyktig lønn, ca 1,1 millioner kroner per år i gjennomsnitt, forlanger å få en tariffavtale i havn. En avtale som garanterer kun Skandinaviske piloter som flyr ut fra norske flyplasser. En avtale som Norwegian-gründer, Bjørn Kjos blankt har avvist.

Lest? Toppløs soling og bading?

Om du lurer på hvem som har mest rett og hvem som bør skamme seg, er det et klokkeklart svar. Det er ingen arbeidstakere, verken i Norge eller andre steder, som kan forlange å bestemme hvordan en bedrift; i dette tilfelle et flyselskap skal drives. Det er det alltid arbeidsgiverne som må gjøre.

Så lenge konflikten vedvarer, er det passasjerene som lider. En amatørmessig arbeidskonflikt åpenbarer seg via nyhetene og i sosiale medier, der ingen av partene er villig til å snakke med hverandre, foreløpig.

Er du NORWEGIAN-fast?

Flere advokater som har god greie på arbeidsrett, forsvarer Bjørn Kjos, der disse hevder at pilotene vil tape i en eventuell arbeidskonflikt som havner i retten. Lenge før det, vil nemlig Norwegian som flyselskap være konkurs. Allerede nå taper pilotenes arbeidsgiver millionbeløp hver eneste dag, det kan ikke vare spesielt lenge.

I ytterste konsekvens, om de streikende pilotene ikke går tilbake til arbeide, vil du og mange av de andre 35.000 reisende måtte velge andre reisealternativer. Det burde du fortsette med i framtiden. Ingen piloter fortjener å fly, når de er villige til å ødelegge for mange tusen reisende og øvrige kolleger i Norwegian.

Norwegian må kutte kostnader etter at selskapet gikk med milliardunderskudd i 2014. Selskapet vil ha «fryste lønninger»for pilotene, kutt i pensjonsordninger og kutt i kostbare forsikringsordninger.

Det er kun 15% av de ansatte i flyselskapet som streiker, men det er nok til at hundrevis av flyavganger blir kansellert.

De streikende er ansatt i et søsterselskap, som er eid av Norwegian, dette selskapet heter Parat/ Norwegian pilotoforening, og det er her stridens kjerne ligger. Disse pilotene forlanger en tariffavtale knyttet opp mot morselskapet, Norwegian Air Shuttle, (NAS).

En fagforening er alltid viktig, men det er foreskjell på å forlange bedre økonomiske betingelser, og å skjære av grenen du sitter på. Grådige piloter er i ferd med å vingeklippe sitt eget flyselskap, går Norwegian konkurs; mister samtlige piloter og de øvrige Norwegian-ansatte jobben. Det er det bare SAS og øvrige konkurrenter som er glade for.

Er du smart, ikke sitt Norwegian-fast. Kanslere Norwegian-billetten og ta toget eller et konflikt-fritt flyselskap i stedet.

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Derfor trenger ikke Arsenal ny spiss

Mange fotballeksperter på norske og engelske TV-skjermer har denne sesongen antydet at Arsenal ikke bare er interesserte i Edinson Cavani,...

Puppe og rumpe-fokuset når nye grenser!

Puppe og rumpe-fokuset når nye grenser! Kim Kardashian og hennes rumpe stjeler overskrifter over hele verden, pupper har mer fokus...

Lukk