Det skal bare et bilde og din innlogging til så er du ute å kjøre. Ditt navn og bilde av deg kan i verstefall dukke opp der du minst ønsker. I kriminelle miljøer, på pornosider eller noen gir seg ut for å være deg og tømmer dine kontoer.

– Det kan være lett å tro at din brannmur og ditt virusprogram skal være nok for å holde hackere unna, men det har vist seg gjentatte ganger at så ikke er tilfelle. Vil de finne det de er ute etter, så gjør de ofte det. Du skal være meget datakyndig for å hindre snokerne i ta seg inn på din maskin.

Sosiale medier er den nye formen for komunikasjon mellom mennesker. Det brukes fra ungdom ned i åtte års alder, og helt opp til eldre som har tatt skrittet fullt ut og lært seg bruk av internett.

Facebook, Twitter, blogg, msn, mail og sms er måter å komme i kontakt med venner, familie og de man skulle ha lyst til å skrive noe dritt om, om nødvendig.

– Problemet med sosiale medier er at det er ingen sensur, alt du skriver kommer rett ut på World Wide Web, for alle å lese. Derfor er det også et sterkt medium og et meget egnet sted for å mobbe, trakassere og true personer man har en konflikt med. Svært mange unge mennesker har følt mobbing gjennom sosiale medier.

Du har selv ansvaret for at du gjør hackerens jobb så vanskelig som mulig for å komme seg til dine personalia og dine kontoer.

– Ingen er sikret mot at navn, bilder og identitet kan misbrukes av andre på internett. Det er viktig at man tar forehåndsregler mht til passord, og ikke gjør dine innlogginger synlige, ikke la alle ha tilgang til din Facebook-profil, og ikke bruk eget eller familiemedlemmers navn i passord.

 

Foto: Nettavisen.no

 

– En hacker har to angrepsvinkler når han skal komme seg inn på kontoen din. Den enkleste og vanligste metoden, er å kjøre gjennom alle kjente ord i ordboka, noe som går raskt. Du må derfor ikke finne på å ha et passord med et vanlig ord fra et kjent språk.

– Velger du i stedet et «meningsløst» passord med store og små bokstaver, tall og symboler, må en hacker gjøre det mye mer tungvint for seg selv – han må prøve alle mulige kombinasjoner. Og det er noe som har pleid å ta ukesvis og månedsvis.

 – Slettmeg.no er en råd og veiledningstjeneste for deg som føler deg krenket på nett. Tjenesten har ikke mandat til å foreta sletting eller kreve at noe skal slettes fra nett. Tjenesten kan derimot hjelpe deg å komme i kontakt med de som har lagt ut opplysningene, eller eventuelt tjenesten hvor opplysningene ligger.

-Slettmeg.no kan også bistå med teknisk hjelp og gi råd om hvordan en best bør gå frem for å få fjernet opplysningene. Om du trenger hjelp kan du enten ta kontakt direkte på telefon, epost, kontaktskjema eller chat. Blant mange guider på nettsiden vil du også finne nyttige tips for hvordan du kan gå frem for å få slettet opplysninger.

Les mer her Slettmeg.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Selena Gomez dumper Bieber etter farskapssak

  Det ser ut til å gå fra vondt til verre for unge Bieber. Selena Gomez har ikke taklet ryktene...

IDOL- Kun 8 deltagere igjen!

Nå begynner det virkelig å tilspisse seg i Norges største og mest prestigetunge sangkonkurranse.  Deltagerne skal dedikere kveldens låt til noen...

Lukk