Norske politikere går til valg på et valgprogram som skal trigge velgerne til å stemme. Dessverre så er det ofte luftslott, ønsketenkning eller løgner. Den rødgrønne regjeringen har ikke vært noe unntak i så måte. Det ble gjort store lovnader til alle som er avhengig av bil og bane. Veiene i Norge er en skam for verdens rikeste land. Det samme må sies om togtilbudet. Verst går det utover de som er avhengig av å pendle med tog til å fra jobb. 

Tidligere NSB-sjef Osmund Ueland mener Jernbaneverkets fire konsulentrapporter om lyntog bygger på en politisk bløff.

Ueland var sjef for NSB da norgeshistoriens nest verste ulykke inntraff på Åsta.

I togulykke kolliderte et tog fra Trondheim med et lokalt tog med et lokaltog på Rørosbanen ved Åsta sør for Rena i Østerdalen.

Det oppsto en eksplosjonsartet brann og 19 mennesker omkom, mens 67 kom overlevde.

I den verste togulykken i Norge noensinne ble 27 mennesker drept  22.2 1975-  på Tretten i Gudbrandsdalen.

Han har ingen tro på at Stortinget vil bevilge penger til et høyhastighetsnett for norsk jernbane og viser til manglende politisk vilje til å bygge dobbeltspor til Halden, Skien og Lillehammer.

– Regjeringen sier at konsekvensene av lyntogutredningen skal presenteres i neste nasjonale transportplan i 2013. Alle vet svaret på utredningene og alle vet at nasjonal transportplan er et helt uforpliktende dokument. Gjennom slik kommunikasjon treneres dobbeltsporutbyggingen i enda flere år, mener Ueland.

 

...

Illustrasjonsfoto. Foto: Stefan Nilsson, SJ/ANB

– Norsk politikk har mye å leve opp til. Det er velferdsstaten som skal holdes ved like. Vi bor i verdens rikeste land, med alt innebærer. Det er godt gjort med så mange inkompetente, egoistiske og handlingslammende politikere. Med egoistiske så mener jeg mange på stortinget velger å mele sin egen kake foran å gjøre et godt politisk håndverk som gagner det norske folk.

Den rødgrønne regjeringen gikk til valg på å sørge for lyntog-bane på de mest trafikkerte områdene i Norge. Når den tidligere NSB sjefen uttaler seg så bastant på noe han åpenbart vet mye om, så er det grunn til å alarmere dette store problemet for tog-pendlerne. Han tror ikke et sekund på hva politikeren sier.

Denne vinteren er togene i rute. Utelukkende grunnet mildvær.

Ueland mener lyntogplanene hadde hatt større troverdighet om byggingen av dobbeltspor var i full gang og viser til at en stor del av landets befolkning bor langs de tre jernbanestrekningene han sikter til.

– En slik strategi ville vært troverdig og forståelig. Da kunne lyntog på veien til Europa, mellom Oslo og København, være noe å prøve seg på, sier han.

Ueland er opprørt over at så lite har skjedd med planene som han sier ble lagt helt tilbake i 1997.

– Norge vifter lett med millionene for iverksetting av miljøtiltak og annet både i Europa og andre verdensdeler. Det er trist å ha myndigheter som viser så lite interesse for det samme i eget land, sier Ueland.

Det er all grunn til å kreve langt mer fra politikere som jobber frenetisk i de tre siste ukene opp mot et kommune- eller stortingsvalg. Utover dette er hele stortinget en venners -venner klubb der de fleste gjør minimalt for å fremme gode politiske forslag til fordel for nasjonens framtid.

Skal det norske folk kunne reise trygt og raskt nok, samt kollektiv i framtiden så må lyntog banene på plass så raskt som mulig.

Selvsagt er det mye penger som må brukes om dette skal gjøres på riktig måte. Men er det noe AS Norge har nok av så er det penger som skal brukes på den norske befolkning i stedet får å sendes ut av landet til et korrupt land i Afrika, eksempelvis.

Har du tillit til norske politikere generelt, eller regjeringen spesielt?

 

Vargas

 

Kilde

 

BA.no

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Adopsjon- barn er verdens viktigste

Det bør  være en selvfølge for voksne mennesker å kunne få oppfostre egne barn. Dessverre er det noen som av...

Uansett hva du gjør på julebordet- ikke legg an på sjefen!

Julebordsesongen er i full gang. Når alkoholen går inn går vettet ut. Noen drikker sterke drinker for første gang. Da...

Lukk