Nå har likestillingen kommet så langt at alle kvinner og menn må ha funnet sin kjønnsrolle i hjemmet? Eller kanskje ikke? Et hvert forhold der begge ønsker å være bør være et langsiktig samarbeidsprosjekt med felles ansvar. Slik er det ikke alle som har det.

Hvem bestemmer hjemme hos dere? Eller er det likestilling? Deler dere på alt? Mange spørsmål som helt sikkert har like mange forskjellige svar.

Har man et eller flere barnehage barn så er det helt sikkert hektisk nok. Med alt som skal planlegges og klaffes. Enda man har litt større barn så er det fortsatt mye planlegging. Man skal ha middagen klar til rett tid. Skiturer, fotball, karate trening, ballett osv.  Foreldrene skal ha sin egen tid,  og nok tid sammen og med venner. Tidsklemma er et velkjent begrep for de fleste med barn.

 

Men, greier familien å dele riktig på oppgavene? Er det alltid mor som tar middagen, og far vasker bil, og til nød støvsuger en gang i blant?

– Kjønnsrollene er etter min mening nesten visket ut. Jeg kan ikke snakke for så mange andre enn meg selv og min familie. Her deler vi på alt, og vi har torsdag som vaske-dag, ut med matter og fram med støvsuger og da vasker vi hele huset, så det er deilig å rent til fredagen når man kommer hjem fra jobb.

– Økonomien er viktig å ha god kontroll på og dere bør gjennom nettbanken og bunken med regninger, en gang pr uke. Ikke bare den ene, men begge to. Dere har et felles likestilt ansvar for å ha full kontroll med privatøkonomien. Både eget og felles budsjett.

Et moderne forhold er bygget på gjensidig tillit, godt samarbeide med god og riktig kommunikasjon som røde tråder i forholdet.

– Det er ikke det moralistiske 50-50-prinsippet som gjelder nå. At man er sammen om og deler interessen for hus og familie, er viktig.

Samfunnsmessige føringer som setter grenser for jobbens krav, presser par til å dele foreldrepermisjon, være hjemme med syke barn – det er det som virker. Endringene kommer gjennom praksis, forpliktelser og ansvar.

Ingen forhold varer over lengre tid uten den nødvendige ballasten. Banale floskler som Kjærlighet, tillit og gjensidig respekt har du hørt så mange ganger. Det er det som allikevel skal til får at forholdet til din partner skal vare over tid. Det er jo det par som er glade i hverandre ønsker mest av alt. Derfor er disse tre noe utbrukte ordene bærebjelken i også ditt forhold.

Mangler man et eller flere av disse viktige punktene så vil forholdet før eller siden havarere. Garantert.

Husk en liten viktig regel. Når det kommer vanskelige tider, forholdet skranter og dere finner ikke veien til løsning. Det er da dere ser hvor sterkt forholdet er, det er da du skal lytte på din partner, minst like mye som du prater selv.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tottenham sparket manageren i panikk!

Andre Villas-Boas (36)  allerede ferdig som sjef på White Hart Line, en feil avgjørelse av styret i Tottenham. En handling...

Bjørn Tore Bekkeli vant Robinson!

Bjørn Tore Bekkeli (40) fra Fredrikstad er den første norske reality deltager som har vunnet i to forskjellige program. I...

Lukk